Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Europese Commissie geeft toestemming voor fusie T-Mobile en Tele2

28-11-2018 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
28-11-2018 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De Europese Commissie heeft T-Mobile en Tele2 toestemming gegeven om te fuseren. Dit betekent echter niet dat er direct iets gaat veranderen. In januari 2019 gaan de twee bedrijven pas echt samen en worden de producten die de bedrijven aanbieden op elkaar afgestemd.

Europese Commissie

De toestemming van de Europese Commissie kwam niet helemaal zonder slag of stoot. Lange tijd was de Commissie zelfs tegen de fusie. “De EC had in het begin onvoldoende oog voor de specifieke kenmerken van onze fusie”, vertelt Léon Toet, directeur Zakelijke Markt van T-Mobile, aan Founders.

“Daarnaast hebben vaste en mobiele communicatie al enige tijd directe invloed op elkaar. Alles is met elkaar verweven. Een gecombineerd pakket biedt voordelen: als ik een tv-abonnement neem, krijg ik voordeel op mijn mobiele abonnement.”

Bovendien maakten de twee providers beloftes voor als ze samengaan. “Door de samenvoeging van onze netwerken kunnen we ontwikkelingen in gang zetten die los van elkaar niet gekund hadden, en die andere aanbieders aansporen om beter hun best te doen”, aldus Toet. Zo moeten er ook snelle internetverbindingen via het mobiele netwerk beschikbaar worden gemaakt voor de half miljoen huishoudens die nog kampen met traagheid.

Wat merk jij?

T-Mobile en Tele2 zijn nu dus nog concurrenten van elkaar, maar dat gaat volgend jaar veranderen. Dan worden alle aanbiedingen van de twee bedrijven samengevoegd en komen er totaaloplossingen voor vast én mobiel. De twee bedrijven combineren dan hun expertise om de beste abonnementen voor je aan te bieden.

Maar wat merk jij daar dan van? Nou eigenlijk best veel. Klanten van Tele2 gaan over op het mobiele netwerk van T-Mobile, dat inmiddels drie jaar op rij is uitgeroepen tot het beste en snelste mobiele netwerk van Nederland. Daarnaast bieden beide providers een Unlimited abonnement met onbeperkt data. Ook dat zal zo blijven.

Daarnaast moeten veel meer mensen toegang krijgen tot glasvezel, aangezien dat één van de dingen die T-Mobile en Tele2 hebben beloofd om te doen. Minstens 2 miljoen huishoudens en bedrijven moeten toegang krijgen tot de veel snellere verbindingen. Gevolg: je kunt bijvoorbeeld zonder haperingen video’s en games streamen. “Door de fusie hebben we voldoende volume om dat echt goed te doen”, vertelt Toet.

Die uitrol is bovendien al begonnen. In 2019 krijgen duizenden bedrijven en particulieren in Den Haag een glasvezelverbinding van T-Mobile. De nieuwe verbinding wordt op minstens 33.000 adressen in de hofstad uitgerold.

Deel dit artikel