Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Facebook gaat livestreams in 360 graden ondersteunen

13-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
13-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Op Facebook kan iedereen tegenwoordig livestreamen of 360-gradenvideo’s uploaden. Allebei supertoffe functies, maar het wordt pas echt leuk als je beide zou kunnen combineren. Met een 360-graden-livestream lijkt het alsof je ergens echt bij bent! En daarom gaat Facebook dat vanaf volgend jaar ondersteunen. Dat meldt Recode.

De eerste test is vandaag al. Vanaf 20:00 uur zendt National Geographic een livestream uit op zijn Facebook-pagina waarbij je om je heen kunt kijken. Dat werkt het beste via je telefoon, want dan kun je ook echt ronddraaien terwijl het beeld met je meebeweegt. Helaas ontbreekt ondersteuning voor een virtual-reality-bril op dit moment nog.

Zelf zo’n livestream starten wordt nog wel even een uitdaging. Er zijn tegenwoordig al wel diverse 360-gradencamera’s op de markt die je voor een paar honderd euro kunt aanschaffen, maar daarmee kun je alleen fotograferen en filmen. Het live uitzenden van de beelden is bij deze camera’s (nog) niet mogelijk en vereist dus een veel duurdere, professionele camera.

Deel dit artikel