Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Facebook laat Amerikaanse gebruikers nu met tekst foto’s zoeken

03-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
03-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je kent het vast wel: een mooie herinnering aan een leuke gebeurtenis, zoals een te gek feestje van twee jaar geleden. Of was het drie jaar? Je weet nog wel dat een vriend een gekke rode trui aan had. De plaatjes staan ergens op Facebook, maar waar? Na enig zoeken kom je erachter dat je er waarschijnlijk geen aanvullende tekst bij hebt gepost. Bovendien heb je blijkbaar ook niet de juiste tag toegevoegd.

Daardoor wordt het erg lastig om de afbeelding terug te vinden. Was het misschien toch al vier jaar geleden? Kon je nou maar gewoon op ‘rode trui’ zoeken om die foto van je vriend tevoorschijn te toveren. Nou, gebruikers van Facebook in de Verenigde Staten hebben nu die ècht mogelijkheid. Facebook heeft dat gisteren aangekondigd.

Het bedrijf gebruikt namelijk allerlei slimme software om de foto’s die we uploaden te analyseren. Lumos, heet die. Die software wordt daar steeds beter in. Hij kan bijvoorbeeld bezienswaardigheden herkennen, maar ook dieren en voorwerpen. Zo geeft Lumos als het ware onzichtbare ‘tags’ aan jouw foto’s, waardoor jij ze makkelijk terug kunt vinden.

Of de functie binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar wordt, is niet bekend. Onze taal staat doorgaans niet hoog op de prioriteitenlijstjes van Amerikaanse techbedrijven. Het kan echter ook zo zijn dat we in Nederland binnenkort met Engelse termen alsnog zo door foto’s kunnen zoeken. Dan wordt het dus gewoon ‘red sweater’. Gevonden!

Deel dit artikel