Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Facebook lanceert sociaal medium voor tieners: Lifestage

22-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Facebook raakt zijn tieners kwijt. Om de jeugdige doelgroep weer naar zijn platformen toe te trekken, heeft het bedrijf een nieuw sociaal medium gelanceerd: LifeStage. Daarmee kunnen gebruikers een videoprofiel instellen en delen met mensen. De app lijkt veel op het Facebook zoals het officieel begonnen is: als een platform waarop mensen die op dezelfde school een profiel kunnen aanmaken.

Het is officieel de bedoeling dat alleen mensen die niet ouder zijn dan 21 jaar zich aanmelden bij Lifestage, hoewel die voorwaarde natuurlijk makkelijk te omzeilen is. Binnen de app kun je aan de hand van video’s die je zelf schiet een profiel opbouwen, dat andere kunnen bekijken. Zodra je volgens je account de leeftijd van 22 jaar bereikt, kun je alleen nog maar je eigen profiel bekijken. Gebruikers kunnen door hun school te selecteren makkelijk in contact komen met mensen die ze mogelijk al kennen.

De app is momenteel alleen beschikbaar voor iOS, maar is niet te vinden in de Nederlandse app store. Je kunt dat omzeilen door een account aan te maken voor de Amerikaanse App Store. Of de app überhaupt ooit in de Nederlandse winkel te vinden is, is gissen. Facebook brengt namelijk wel vaker apps uit die later toch niet zo succesvol blijken als gedacht en daarmee sneuvelen voor een lancering op de internationale markt.

Deel dit artikel