Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Speel games tegen je vrienden op Facebook Messenger dankzij Instant Games

30-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Even snel een spelletje spelen tegen je vrienden op je telefoon? Dat kan voortaan zonder dat je de games hoeft te downloaden, als je Facebook gebruikt. Facebook lanceert namelijk Instant Games: games die je binnen de Facebook-app en binnen Facebook Messenger kunt spelen.

Vooral dat laatste is handig: met twee klikken start je in een chatgesprek een spelletje. Je drukt op het game-icoontje en kiest een game uit. Vervolgens speel je een potje en krijg je de eindstand te zien in het chatgesprek. Eventueel kun je vervolgens de ander(en) uitdagen voor nog een potje.

Facebook werkt in eerste instantie samen met een paar ontwikkelaars, als een soort test. Binnen deze test zijn onder meer Pac-Man, Space Invaders en Words With Friends beschikbaar. De bedoeling is dat in de toekomst iedere gamemaker aan de slag kan met Instant Games. In eerste instantie start Facebook hiermee in 30 landen. Of Nederland daarbij zit, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt. Even afwachten dus.

Instant Games is natuurlijk erg handig, maar ook een slimme manier voor Facebook om te zorgen dat gebruikers nog meer tijd doorbrengen binnen hun apps. Eerder lanceerde Facebook daarvoor al Instant Articles: artikelen van nieuwssites die snel laden binnen de Facebook-app.

Deel dit artikel