Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

FallCall zorgt ervoor dat ouderen direct hulp krijgen na het vallen

16-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor ouderen kan een val ernstige gevolgen hebben, soms zelfs met de dood tot gevolg. Helemaal problematisch wordt het als er niemand in de buurt is die direct kan helpen. Met die angst in het achterhoofd is de app FallCall ontwikkeld. De app maakt gebruik van sensoren in de Apple Watch om te herkennen of een oudere valt.

Zo kan een val automatisch worden herkend. Zodra dat gebeurt, wordt bovendien ook hulp ingeschakeld. Zelfs als de gevallen persoon bewusteloos is of om een andere reden niet in staat is om handmatig hulp te roepen, kan de app dat zelf doen. FallCall is in staat om zowel vallen van een staande als zittende positie herkennen.

De app is echter nog in ontwikkeling. Door middel van crowdfunding willen de makers in totaal 180.000 dollar binnenhalen. Via MedStartr kun je een donatie maken. Met dat geld willen de makers de app doorontwikkelen, zodat het beter in staat wordt om een val te detecteren. Uiteindelijk moeten daarmee een hoop ouderen gered worden van een soms levensbedreigende val.

https://youtu.be/f_ViqkTMp84

Deel dit artikel