Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

RSS-feed: Feedly – Nooit meer achter de feiten aanlopen

30-04-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-04-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je ook veel interessegebieden maar altijd te weinig tijd om overal van op de hoogte te blijven? Feedly is dé oplossing om op een efficiënte manier, altijd en overal je favoriete content te kunnen lezen.

Als je mij ’s ochtends rennend tegen komt dan doe ik waarschijnlijk een poging om mijn trein te halen. Hoewel ik altijd vroeg wakker ben, verspil ik meestal veel te veel tijd achter mijn pc, bladerend door eindeloze nieuwe artikelen, blogs en videos. Ook de rest van de dag kost het mij veel tijd om verschillende websites te bezoeken op zoek naar nieuwe updates. “Dit moet toch makkelijker kunnen?” dacht ik bij mezelf. Al gauw leerde ik over het gebruik van RSS waarmee dit tijdrovende proces een stuk gemakkelijker wordt.

RSwatte?

RSS-feed staat voor Really Simple Syndication, een formaat waarmee websites een vereenvoudigde versie van content kunnen aanbieden via zogenaamde feeds. Het principe is eenvoudig: je voegt de feeds van je favoriete websites, blogs en andere bronnen toe aan een RSS-reader. Eenmaal een feed toegevoegd hoef je nooit meer de website te bezoeken, alle artikelen ontvang je voortaan via de RSS-reader. Feedly is een snelle, makkelijke en gratis RSS-reader en voor mij één van de meest gebruikte apps op mijn telefoon.
feedly app

Hoe ga ik aan de slag?

Feedly is beschikbaar voor iOS, Android of via web. Nadat je inlogt met een van je social accounts is de volgende stap om feeds toe te voegen. Dit kan je eenvoudig doen met de zoekfunctie of door te browsen door verschillende categorieën. Vervolgens blader je gemakkelijk door alle ongelezen artikelen waarbij je alleen de titel, een foto en een samenvatting ziet. Wanneer je iets interessants ziet kan je doorgaan naar het volledige artikel. Hierdoor kan je snel en efficiënt door alle content bladeren zonder eindeloos door oninteressante artikelen en advertenties te scrollen.

Feedly weergeeft alle content op een uniforme en gestructureerde manier wat ik erg prettig vind lezen. Alle feeds worden automatisch ververst en een teller toont het aantal ongelezen artikelen zodat je altijd up-to-date bent. Lees je liever een artikel op een later moment? Dan kan je het gemakkelijk bewaren voor later. Al je data staat gesynchroniseerd waardoor je ook artikelen kunt bewaren op je mobiel om later via je desktop verder te lezen. Bij mijn opgeslagen artikelen heb ik altijd wel een potje leesvoer beschikbaar voor tijden van verveling.

Oké, praktische voorbeelden?

  • Wil je weten wat er om je heen gebeurt? De AD.nl RSS-feed van jouw stad toont al het lokale nieuws
  • Is koken jouw ding? Via de feed van Jamie Oliver ben je altijd voorzien van nieuwe recepten.
  • Kijk je graag TEDTalks? Voeg de RSS-feed toe en blijf op de hoogte van alle nieuwe video.
  • Gek op de Fokke & Stukke cartoons? Dagelijks een update via de RSS-feed van foksuk.nl.
  • En natuurlijk.. dit T-Mobile Blog! Ook deze kan je gemakkelijk toevoegen als RSS-feed.

feedly devices

Welke informatie je wilt ontvangen is dus helemaal aan jou. Ik lees zelf graag de blogs van Engadget en Lifehacker maar ik gebruik Feedly bijvoorbeeld ook om een seintje te krijgen als er een nieuwe episode van mijn favoriete tv show is uitgekomen. Zoals je ziet is Feedly dus helemaal naar wens te personaliseren en kan je overal je favoriete content lezen, bewaren en delen. Ik kan nu in ieder geval elke ochtend fluitend naar de trein lopen zonder te haasten. Naast mij zijn er al ruim 15 miljoen gebruikers, ik zou dus zeggen download de Feedly app en zie hoeveel gemakkelijker je toegang hebt tot al je content!

download-app-store download-android

Deel dit artikel