Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Fans van FC Utrecht, Vitesse en Excelsior kunnen een officiële FIFA-speler worden

21-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je fan van Vitesse of Excelsior en kun je een aardig balletje trappen met een controller? Dan zijn deze eredivisieclubs op zoek naar jou! Dat Excelsior een eSporter zoekt maakte de club maandag al bekend. Vitesse vertelt aan Numrush deze week ook met meer nieuws te komen. Eerder maakte ook FC Utrecht bekend op zoek te zijn naar een FIFA-speler die de club kan vertegenwoordigen op internationale FIFA-toernooien.

Om die speler te vinden, houden beide clubs in januari een FIFA-toernooi. Geïnteresseerde fans van Excelsior kunnen zich nu al aanmelden. Voor Vitesse-fans opent de inschrijving waarschijnlijk deze week. Beide clubs houden een toernooi waar maximaal 128 deelnemers aan mee kunnen doen. Maar wie het toernooi wint, wordt niet automatisch de eSporter van de club. Er volgt ook een sollicitatieronde omdat je wel goed bij de club moet passen.

Excelsior, FC Utrecht en Vitesse zijn niet de eerste Nederlandse eredivisieclubs die een FIFA-speler zoeken. In september maakte Ajax bekend de YouTuber Koen Weijland gestrikt te hebben. Later lieten ook PSV en AZ weten een FIFA-speler te zoeken. Is het feit dat steeds meer clubs iemand zoeken misschien een opmars naar een officiële FIFA-competitie in Nederland? Het begint er steeds meer op te lijken.

Deel dit artikel