Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Filmapp Willem helpt je toffe bioscoopfilms te vinden

16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij een filmliefhebber en heb je zelfs een abonnement bij je plaatselijke bioscoop? Dan moet je deze applicatie zeker installeren op je smartphone.

We hebben het hier over de Nederlandse app ‘Willem’. De applicatie is een idee van Pathe en is vooral bedoeld om filmliefhebbers op de hoogte te houden van nieuwe releases en waar deze te zien zijn. De applicatie laat precies zien welke films er op dit moment draaien, maar laat ook zien welke films je thuis al kunt bekijken.

Wanneer je in ‘Willem’ een film tegenkomt die je leuk lijkt, kun je in de app meteen de trailer bekijken en daarna kan je bepalen of je de film wilt volgen. Als je dat doet, dan laat Willem je weten wanneer de film in de bioscoop draait en wanneer je hem thuis kunt bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om aan te vinken welke films je al gezien hebt.

Voor de applicatie is ook de speciale ‘Willem Score’ in het leven geroepen. Met deze score beoordeelt de app films op basis van Nederlandse reviews door kenners en fans. Zo zie je meteen hoe landgenoten de films beoordelen en ben je niet afhankelijk van Amerikaanse cijfers.

Tot slot kun je Willem aan je Facebook koppelen, zodat je ook kunt zien welke films familie en vrienden bekijken of volgen. De app is op dit moment alleen te downloaden voor iOS-gebruikers, maar daar komt binnenkort verandering in.

Deel dit artikel