T-Mobile blog Founders blog
films kijken via internet
Overzicht Mobiel

Films kijken via internet? Zo doe je dat!

22-09-2020 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-09-2020 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vroeger ging je voor het kijken van een film nog naar de bioscoop. Of naar de videotheek: jaren terug een absolute verademing. Met het lenen van videobanden of dvd’s kwam je het weekend wel door. Dat is niet meer van deze tijd: waarschijnlijk is er bij jou in de buurt allang geen videotheek meer. Nu kun je bingewatchen via streamingdiensten als Netflix en Videoland. Oftewel: onbeperkt series en films kijken via internet.

Films streamen: films kijken via internet

Tegenwoordig kijken steeds meer mensen films via internet. ‘Streaming’ noemen we dat, van het Engelse woord voor ‘stromend’. In de praktijk betekent dit dat je via je tv, tablet of telefoon een film kijkt via internet. Het fijne aan streamen is dat je de film niet vooraf hoeft te downloaden. Tijdens het afspelen, downloadt je apparaat volgende scènes. Je kunt dus meteen beginnen met kijken. Van het downloaden tijdens het kijken van films via internet merk je niets. Helemaal niet als je thuis glasvezelinternet hebt.

Wat heb ik nodig om films te streamen?

Voor het streamen van films heb je een paar dingen nodig: een apparaat dat met internet is verbonden en een abonnement of account voor een streamingdienst. Je kunt films streamen via mobiel internet, maar ook via wifi. Dat laatste is handig als je geen Unlimited Data-bundel hebt. Je kunt op verschillende apparaten films streamen: van je telefoon en tablet tot je laptop en smart-tv. Heb je geen smart-tv? Door een Chromecast op je tv aan te sluiten, kun je beelden vanaf je telefoon afspelen op je tv.

Met welke streamingdiensten kun je films kijken via internet?

Tot zover het technische verhaal. Voor het streamen van films gebruik je een streamingdienst, zoals Netflix of Videoland. De meeste streamingdiensten hebben een maandelijks opzegbaar abonnement, maar je kunt bij sommige ook per film betalen.

Hieronder zetten we de belangrijkste video-on-demand diensten voor je op een rij.

Netflix

Netflix is een video-on-demand dienst waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Deze kosten variëren van € 7,99 per maand voor een standaardabonnement tot € 13,99 voor een abonnement dat je met meerdere mensen deelt. De verschillen zitten hem in de beeldkwaliteit (bij de duurste variant krijg je de beste beeldkwaliteit) en de hoeveelheid apparaten waarop je tegelijkertijd naar Netflix kunt kijken.

Netflix heeft een uitgebreid aanbod van films en series dat dagelijks wordt bijgewerkt. Je vindt bijvoorbeeld alle seizoenen van Friends op Netflix, maar ook succesvolle bioscoopfilms zoals Mamma Mia, Love Actually en Mission Impossible.

Netflix maakt ook veel eigen content, die exclusief op Netflix te zien is. Bijvoorbeeld The Irishman, Marriage Story en series als La Casa de Papel, The Crown en de documentaireserie Drive to Survive over de Formule 1.

Op de website van Netflix kun je een abonnement afsluiten dat maandelijks opzegbaar is. Je kunt dan direct met de Netflix-app op je telefoon of tablet films kijken via internet. Deze app download je in de Google Play Store of Apple App Store.

Videoland

Videoland is net als Netflix een video-on-demand dienst waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Het kost € 8,99 per maand, maar heb je een vast of mobiel T-Mobile abonnement? Activeer je Videoland-account dan via My T-Mobile, dan kijk je de eerste twee weken gratis.

Het voordeel van Videoland is dat je er naast internationale films ook veel Nederlandse films, series en tv-programma’s op kunt vinden. Bijvoorbeeld de spannende serie Nieuwe Buren gebaseerd op de boeken van Saskia Noort. Judas, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. En de spannende serie Mocro Maffia. Maar ook bekroonde films als The King’s Speech, Skyfall, The Godfather en The Green Mile staan op Videoland.

Wil je films kijken via internet met Videoland? Je sluit een abonnement af op videoland.nl of via je My T-Mobile-account. Daarna kun je de Videoland-app installeren op je smartphone, tablet of smart-tv en inloggen met je gegevens om direct te kunnen kijken.

films kijken via internet

Disney+

Disney+ is sinds 2019 in Nederland beschikbaar. Met deze dienst kijk je voor € 6,99 per maand alle films van Disney, Star Wars, Marvel en Pixar. Disney+ maakt ook zijn eigen series, zoals The Mandalorian, een serie uit het Star Wars-universum. Om Disney+ te gebruiken, kun je online een account aanmaken. Daarna download je de Disney+-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de Disney+-app openen op je smart-tv.

Apple TV

Met Apple TV kun je films kopen of huren. Die betaal je per stuk, het is dus geen abonnement. Het voordeel hiervan is dat het aanbod ontzettend groot is. Bijna elke film is via Apple Movies te kijken. Ook films die pas net uit de bioscoop komen. De prijzen lopen uiteen van gratis tot wel € 16,99 voor het kopen van films die pas net uit de bioscoop zijn. Je kunt ook iTunes-cadeaukaarten gebruiken om af te rekenen. Deze kaarten zijn te koop bij de supermarkt, het postkantoor of de kantoorboekhandel. Op deze pagina vind je meer informatie over Apple TV.

Google Play

Heb je een Android-toestel? Ook via de Google Play Store kun je losse films en series kopen en kijken. Het aanbod is net als bij Apple TV erg groot. En ook hier lopen de prijzen uiteen van een paar euro tot € 16,99 per film. Op deze pagina vind je meer informatie over het kijken van films via Google Play.

Pathé Thuis

Pathé Thuis is de streamingdienst van de gelijknamige bioscoopketen. Hiermee kun je losse films kopen en deze kijken via internet. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde als bij Apple TV en Google Play. Groot voordeel van betalen per film is dat je nergens aan vastzit. Ben je een keer op vakantie, dan betaal je ook niks. Je betaalt alleen voor de films die je kijkt.

Download de Pathé Thuis-app in de Apple App Store of Google Play Store en maak een account aan op de website van Pathé Thuis. Je kunt de Pathé Thuis-app ook installeren op je smart-tv, Xbox One, PlayStation, Apple TV, Android TV of laptop.

YouTube

Ook via YouTube kun je films kijken. Hiervoor gebruikt YouTube het filmaanbod van moederbedrijf Google. Dat is makkelijk, want waarschijnlijk heb je de YouTube-app al. Het is daarmee lekker laagdrempelig om films te kijken via internet.

Zoek de film die je wilt kijken op via YouTube. Onder de video verschijnt een knop ‘kopen’ in beeld. Je kunt direct afrekenen, en de film bekijken. Om de film af te spelen op je tv, stream je het beeld vanaf je tablet of smartphone naar je smart-tv. Of je opent de YouTube-app op je tv.

TV Anywhere

Heb je televisie van T-Mobile? Goed nieuws! Dan kun je gratis films streamen via onze TV Anywhere app. Daarmee kijk je live televisie en kun je films streamen uit onze on-demand videotheek. Een deel van dit aanbod is zelfs gratis! Ideaal om films te kijken via internet als je bijvoorbeeld onderweg bent en de tijd wilt doden.

Films kijken via internet: let op dataverbruik

Heb je een abonnement op een streamingdienst en een abonnement van T-Mobile met Unlimited Data? Dan kun je onbeperkt films kijken via internet. Heb je een kleinere databundel? Tip: probeer via wifi films offline op te slaan. Je kijkt ze dan zonder data van je internetbundel te verbruiken. Zo ga je minder snel door je data heen en kun je toch onbeperkt films kijken via internet.

Deel dit artikel