Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Fitbit zet in op stijl met verbeterde fitnesstrackers Charge 2 en Flex 2

30-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wearablefabrikant Fitbit heeft deze week zijn nieuwste fitnesstrackers gelanceerd: de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Flex 2. Beide wearables zijn verbeterde varianten van zijn voorgangers. Daarnaast zet het bedrijf flink in op stijl met de aankondiging van nieuwe bandjes en ontwerpen, waaronder verschillende gouden Fitbits. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere samengewerkt met bekende designers.

De Fitbit Charge 2 is de meest uitgebreide nieuwe wearable. Het apparaat heeft een vier keer zo groot scherm als zijn voorganger. Er zit nu ook standaard een hartslagmeter in, waardoor je via het dashboard van de app op de hoogte gehouden kunt worden. De hartslagmeter speelt ook een rol in de nieuwe Relax-optie van het apparaat. Je kunt je hartritme op normaal niveau brengen met behulp van ademhalingsoefeningen. De wearable gaat dan trillen op het moment dat je in of uit moet ademen en geeft je hartslag weer op het scherm.

De Fitbit Flex 2 is vooral bedoeld voor de wat lichtere sporter die het apparaat als stappenteller of slaapmonitor wil gebruiken. Fitbit heeft ervoor gezorgd dat de Flex 2 nu ook waterdicht is. Daardoor kun je hem bijvoorbeeld ook tijdens het douchen blijven dragen, maar dat maakt het apparaat ook geschikt voor zwemmers. De Flex 2 is bestendig om tot 50 meter onderwater te overleven en kan in het water de gezwommen afstand bijhouden.

De Charge 2 en de Flex 2 zijn vanaf dit najaar in Nederland te koop en kosten respectievelijk 160 en 100 euro. De leuke bandjes zijn al te koop voor 30 of 15 euro, maar voor een Charge 2 met roségouden bandje betaal je bijvoorbeeld al zo’n 200 euro.

Deel dit artikel