Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Optimaliseer je workflow met de nieuwe Flow app van Microsoft

22-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Microsoft heeft deze week Flow uitgebracht, een nieuwe mobiele app waarmee je heel makkelijk allerlei routineklusjes uit je dagelijkse workflow kunt automatiseren, vergelijkbaar met een dienst zoals IFTTT (If This Than That). 

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Mocht je het concept van dergelijke diensten niet kennen: Flow en IFTTT maken het bijvoorbeeld mogelijk om je Gmail-bijlages meteen door te zetten naar Dropbox of nieuwe contacten in een document op te slaan. Flow is als sinds april beschikbaar, maar er komt dus nu pas een app voor iOS gebruikers uit. 

Flow app

De dienst van Microsoft is in veel opzichten vergelijkbaar met IFTTT, al biedt de techgigant ook een aantal handige extra’s. Zo kun je een sms’je ontvangen als een bepaalde contactpersoon je mailt of automatisch mensen volgen die je een tweet sturen. De Focus ligt echter op eigen diensten, zoals Office 365.

De iOS-app maakt het mogelijk om bestaande flows aan te passen, aan of uit te zetten en te controleren. Verder kun je pushberichten door laten sturen als er een flow geactiveerd wordt. Binnenkort krijgen iOS-gebruikers ook de mogelijkheid om nieuwe flows aan te maken. De app voor Android-telefoons volgt later.

Deel dit artikel