Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Bouw je eigen drone van LEGO met Flybrix

23-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Drones zijn erg leuk speelgoed. Zowel voor volwassenen die mooie beelden willen schieten met een wat duurder model, als voor kinderen die met een goedkope speelgoeddrone kunnen spelen. Maar hoe tof zou het zijn om zelf een drone te kunnen bouwen? En hem ook nog eens makkelijk te kunnen repareren als hij stuk gaat? LEGO maakt dat mogelijk, dachten de makers van Flybrix. En zij ontwierpen dus een heuze LEGO-drone.

Flybrix is niet van LEGO. De bedenkers hebben simpelweg een drone van LEGO ontworpen en de juiste LEGO-steentjes gekocht. Deze kun je, samen met de benodigde elektronica, kopen als een bouwpakket. Eventueel kun je er ook nog een controller (niet gemaakt van LEGO overigens) bijkopen, maar je kunt de drone ook prima met je smartphone besturen.

Het in elkaar zetten gaat dankzij de LEGO-blokjes eenvoudig en zonder gereedschap. Datzelfde geld voor reparaties na een eventuele crash. De software waarmee de drone wordt aangestuurd is helemaal open, waardoor programmeurs hier eventueel zelf mee aan de slag kunnen.

Goedkoop zijn de bouwpakketten van Flybrix trouwens niet. Het goedkoopste pakket kost je 149 dollar (134 euro). Je krijgt er voor dat geld wel een piloot bij in de vorm van een LEGO-poppetje dat je bovenop de drone kunt plaatsen. Er is een beperkt aantal pakketten te koop en je kunt die enkel bestellen via de website van Flybrix.

Deel dit artikel