T-Mobile blog Founders blog
Fortnite op je telefoon
Overzicht Thuis

Fortnite op je telefoon spelen kan op deze manier

08-11-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-11-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Fortnite heeft inmiddels vijf kaarsjes uitgeblazen. Dat is behoorlijk oud voor een game. Toch is het nog altijd één van de meest populaire games. Maar hoe speel je de game nu op je telefoon of tablet? Je leest het hier.

Hoe kun je Fortnite Mobile spelen op je iOS en Android telefoon?

Fortnite was eerst als app beschikbaar voor je tablet, iPhone of Android telefoon. Maar die app is verwijderd uit de App Store en Google Play Store. Gelukkig is er een goed alternatief. Je speelt Fortnite op je telefoon via Xbox Game Pass. Met een account stream je de game naar je iPhone of Android telefoon.

Helaas werkt Xbox Game Pass op je telefoon met een omweg. Je hebt een abonnement op Xbox Game Pass nodig. Heb je dat niet? Ga dan naar xbox.com/play. Met een account doorloop je de volgende stappen om Fortnite weer op je telefoon te spelen.

Fortnite op je telefoon 2022

Xbox Game Pass op je iPhone

 • Open je Safari browser, ga naar xbox.com/play en log in.
 • Open daarna in je browser onderaan het vakje met het pijltje omhoog.
 • Kies nu ‘Toevoegen aan beginscherm’. Daarna verschijnt er een Cloud Gaming icoon en een URL.
 • Selecteer ‘Toevoegen’ rechtsboven.
 • Je hebt nu een browser app gemaakt. Klik erop en log opnieuw in. Vanaf dit moment ben je ingeschreven en kun je hem als een app gebruiken.
 • Vanuit de app start je Fortnite op en begin je met spelen.

Fortnite op Android

Op Android werkt het iets anders. Ook daar kun je de game streamen via Xbox Game Pass. Maar het is ook mogelijk om de app direct te downloaden. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar de website van Epic Games.
 • Kies daar de optie voor je Android telefoon en download de Epic Games app.
 • Vanuit daar download je Fortnite en kun je de game spelen zoals je gewend bent.

Wat is Xbox Game Pass?

Omdat Apple geen apps accepteert waar je andere apps downloadt, speel je Fortnite enkel via Xbox Game Pass. Het is een abonnementsvorm. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan games. Deze speel je direct op je Xbox spelcomputer, zoals de Xbox One of de Xbox Series S of X. Maar je kunt de games ook streamen. En dat kan op je iPhone, iPad of Android telefoon.

Fortnite is één van de games die je zo speelt. Maar ook games als Forza Horizon 5, Halo Infinite en Gears of War 5 zijn beschikbaar. Een goede verbinding is belangrijk. Met een Unlimited 5G abonnement heb je zo’n snelle verbinding. Speel je thuis? Dan heb je met een Glasvezel verbinding supersnel en stabiel internet. Ga je voor lange sessies? Let dan op je batterij. Die kan leeglopen. Het is handig om een powerbank in de buurt te hebben. In het heetst van de strijd heb je dan de extra energie voor je telefoon.

Waarom kan het niet via een app op je telefoon?

Fortnite was ooit als app beschikbaar op de iPhone, iPad en je Android telefoon. De uitgever van de game, Epic Games, was het niet eens met de voorwaarden die Apple en Google stelden in hun App Store en Google Play Store. Epic Games vond dat ze te veel van de inkomsten af moesten staan. Daarom kwamen ze met een eigen winkel in de game om het aankoopsysteem van Google en Apple te vermijden.

Dat zorgde voor een ordinaire ruzie tussen de grote techbedrijven. Daar zijn ze inmiddels al een tijd mee bezig in de Amerikaanse rechtszalen. Epic Games wil dat Apple en Google hun App Stores opengooien, zodat het eerlijker wordt voor andere bedrijven, terwijl de andere partijen vinden dat Epic Games zich niet heeft gehouden aan de afspraken. Tot die tijd is Fortnite niet welkom als app.

Hoe koppel ik een controller?

Je speelt Fortnite nu weer via je iPhone of Android telefoon. Dat kan via het touchscreen. Maar het werkt ook met een controller. Er zijn verschillende opzetstukken die je op je controller kan bevestigen en waar je je telefoon in vastklampt. Zo zie je het beeldscherm van de telefoon uitstekend, terwijl je de controller vasthoudt. Maar hoe koppel je die controller? We nemen de PlayStation 4-controller, de DUALSHOCK 4, als voorbeeld.

PlayStation 4-controller koppelen op je iPhone of iPad

 • Pak de PlayStation 4-controller erbij en druk de PlayStation- en Share-knop tegelijkertijd in totdat de lichtbalk knippert.
 • Nu kan de controller gekoppeld worden. Ga daarvoor naar je ‘Bluetooth’ instellingen en selecteer daar de ‘DUALSHOCK 4-controller’.
 • De controller is nu gekoppeld en je speelt Fortnite met je controller.

PlayStation 4-controller koppelen op je Android-telefoon

 • Pak de PlayStation 4 controller erbij en druk de PlayStation- en Share-knop tegelijkertijd in totdat de lichtbalk knippert.
 • Nu kan de controller gekoppeld worden. Ga naar de Bluetooth-instellingen op je Android telefoon.
 • Zoek naar nieuwe apparaten en kies voor ‘Draadloze controller’.
 • De controller is nu gekoppeld en je speelt Fortnite met je controller.

Fortnite tips

Heb je een tijdje geen Fortnite gespeeld? Dit is een perfect moment om in te stappen. Ook als nieuwkomer. Je hebt een speciale Zero Build-modus. Daarin kun je niet bouwen. Daardoor is het meer een shooter en heb je niet te maken met spelers die een wolkenkrabber bouwen als je begint met schieten. Dit zijn een paar andere tips:

 • Let op de cirkel. Wanneer je je op het laatst moet verplaatsen loop je schade op en ben je een gemakkelijke prooi.
 • Wacht met looten. Wanneer je een vijand af hebt gemaakt, pas dan op voor andere spelers die je afknallen wanneer je de buit wil scoren.
 • Gebruik een headset. Zo hoor je je tegenstanders beter. En in het verlengde daarvan: sluip om zelf geen geluid te maken.
 • Meng je niet in shoot-outs. Laat de vijanden eerst elkaar afmaken en maak daarna de verzwakte tegenstander af.
Deel dit artikel