T-Mobile blog Founders blog
fortnite tips
Overzicht Entertainment

5 onmisbare Fortnite-tips

17-12-2020 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-12-2020 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is al járen een van de populairste games: Fortnite. En dan in het bijzonder de Battle Royale-variant. Je kunt het op dit moment gratis downloaden voor Windows, Mac en Android, maar vanwege juridisch gedoe even niet voor de iPhone en iPad. Ook kun je het gratis spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Met dit online spelletje word je met maximaal honderd andere spelers gedropt op een eiland. Je doel? Als laatste overblijven. Een hele klus. Je kunt dus vást wel wat Fortnite-tips gebruiken!

Fortnite-tip 1: snel landen op een slimme plek

Aan het begin van elk spelletje is het altijd weer de grote vraag: waar ga ik landen? Zodra je jouw landingsplek bepaalt, probeer daarna zo snel mogelijk te landen. Dit geeft je meteen een voorsprong op je concurrenten. Kijk maar!

Een pro vindt het vaak prima om meteen de confrontatie op te zoeken. Begin je net? Dan vind je het misschien prettiger om je eerst wat op de achtergrond te houden. Zoek in dat geval een plekje op aan de rand van de storm of een plekje waar niet te veel gebouwen staan. Hierdoor heb je vaak wat langer de tijd om wapens, kogels, en medische benodigdheden te vinden.

Dat zit zo: het speelveld op het Fortnite-eiland wordt door een storm steeds kleiner. Zo kun je je niet eeuwig verstoppen. Op de kaart kun je zien hoe groot het speelveld nu is, maar ook hoe de storm zich ontwikkelt. Zo zie je wat straks het speelveld is. Probeer een afgelegen plekje aan de rand van het eiland te vinden, waar het bovendien lang duurt voordat de storm het onmogelijk maakt om daar te blijven.

Het handige daaraan? Je hebt dan meer tijd en ook blijf je langer sterk. Sterker dan de spelers die gehaast andere gebieden moeten verlaten en daardoor vaak verzwakt zijn. Deze video geeft handige, aanvullende tips om de landing en de eerste fase van het spel goed aan te pakken:

Fortnite-tip 2: sorteer je wapens, items en shields slim

Fortnite draait om handelingssnelheid. Het is een kwestie van veel spelen, maar ook van goed voorbereiden. Alle gevonden items komen in je ‘inventory’. Wen jezelf aan dat je wapens en bijvoorbeeld handgranaten het snelst beschikbaar zijn. Daarachter is plek voor andere gevonden items, medkits en shields.

Bewaar gevonden items als bandages, medkits en shields. Die komen later in het spel bijna altijd wel van pas. Zo heb je genoeg achter de hand om jezelf te ‘reviven’ als je het zwaar te verduren krijgt. Als je dit slim sorteert, kun je dit op tijd doen. Soms telt elke (milli)seconde!

Deze gamer vertelt hier meer over hoe hij zijn items sorteert:

Fortnite-tip 3: vecht of vlucht? Zo maak je snel de juiste keuze

Je slim positioneren, de juiste sortering aanhouden en goede voorbereidingen treffen door een schuilplaats te bouwen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Toch komt het onvermijdelijke moment om het gevecht aan te gaan. Omdat iemand je aanvalt of omdat jij een kans ziet.

Word je aangevallen? Onze Fortnite-tip: sla snel terug en probeer het initiatief te krijgen in het gevecht. Maak onverwachte bewegingen en loop niet in een rechte lijn. Dit maakt het mikken voor je tegenstander lastiger. Probeer eventueel ook snel een muur te bouwen om jezelf te beschermen. Check ondertussen of je genoeg munitie hebt om het gevecht voort te zetten. Lukt het niet je tegenstander te verslaan? Bij genoeg ‘health’ en ‘ammo’ kun je rustig doorgaan. Zo niet? Dan is het slimmer om voor nu je verlies te pakken en te vluchten.

Ga je zelf in de aanval? Selecteer het juiste wapen. Is iemand ver weg? Dan is een sniper het beste geweer. Van dichtbij is een shotgun juist weer een goede keuze. Daar tussenin is een mitrailleur de beste keuze. Ook voor als je zelf de aanval kiest geldt: check regelmatig of je genoeg kogels hebt en of je gezond genoeg bent. Zo niet? Tijd om de aanval te staken!

fortnite tips beginners professionals

Fortnite-tip 4: oefen om sneller te bouwen

Fortnite draait om meer dan alleen het duel aangaan. Andere kwaliteiten zijn ook broodnodig. Zoals het snel en slim bouwen van forten en muurtjes. Onze Fortnite-tip: zorg dat je hier handig in wordt en leert improviseren. Bijvoorbeeld door in je muurtje een raampje te plaatsen om doorheen te schieten. Zo heb je een strategisch voordeel op mensen die je willen aanvallen. Op YouTube barst het van de tutorials. Kijk maar!

Belangrijk bij het bouwen is ook dat je genoeg materiaal hebt. De Fortnite-pro’s zijn continu bezig materialen te verzamelen. Ook is het slim om de hoogte in te gaan. Zeker als het einde nadert en het speelveld kleiner wordt. Je kunt je dan makkelijker verdedigen en kunt meer zien.

Efficiënter materialen verzamelen? Deze video helpt je:

Fortnite-tip 5: analyseer hoe je speelt

Is het je niet gelukt om als laatste over te blijven? Wees gerust: dat gebeurt waarschijnlijk vaker wél dan niet. En dat is helemaal niet erg. Des te leuker is het als je wél een keer als laatste overblijft op het eiland.

Om dit te bereiken is het slim om je spel te analyseren. Aan het einde van het gevecht kun je jezelf terugzien. Wil je leren van je fouten? Doe dat dan. Zo zie je waar het mis gaat en wat er beter had gekund.

Ook handig is dat je jouw speelwijze niet helemaal zelf hoeft te bedenken. Op Twitch en YouTube kun je meekijken met hoe goede Fortniters het spel spelen. Daar steek je ook wat van op!

Bonustip: speel via Glasvezel of 5G

Fortnite speel je online. Dan is een snelle internetverbinding wel zo fijn. Onze bonustip is daarom: probeer te spelen via Glasvezel of 5G! Glasvezel is het snelste internet voor thuis, 5G is het nieuwste mobiele internet. Met Glasvezel en 5G is de vertraging minimaal en speel je zonder te haperen. Zo heb je altijd een stapje voorsprong op je tegenstanders.

Meer van de andere games? Ook voor het populaire Hay Day hebben we handige tips. Die lees je in ons blog dat bol staat van de beste Hay Day-tips!

Deel dit artikel