Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Foto-app Prisma tovert elk beeld om in een kunstwerk

22-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pokémon Go staat wereldwijd op de eerste plaats in de app stores, maar in de schaduw van de populaire game krijgt ook foto-app Prisma steeds meer fans.

Prisma laat je een filter over je foto’s leggen. Dat is niet nieuw, want Instagram en VSCO doen dat al langer. De manier waarop is wel nieuw, want Prisma tovert elke foto om tot een waar kunstwerk. Je kiest namelijk niet voor een filter, maar voor een kunststijl. Vervolgens analyseert de app de foto laag voor laag en voor je het weet heb je materiaal waar Rembrandt jaloers op zou zijn.

De Russische foto-app was meteen een hit (7,5 miljoen downloads in vijf weken) en dat leverde net als bij Pokémon Go regelmatig serverproblemen op. De app heeft namelijk een internetverbinding nodig om je foto’s goed te kunnen analyseren.

De ontwikkelaars zijn nog niet klaar: er komen nieuwe filters, je kunt binnenkort aan de slag met video en er wordt gewerkt aan een Android-versie. Of Prisma een app is die net als Instagram en VSCO lang interessant blijft? Dat zal moeten blijken, maar voorlopig hebben we nog genoeg foto’s die we om willen toveren in kunst.

Je kunt Prima gratis downloaden voor iOS; de Android-versie komt binnenkort officieel uit.

Deel dit artikel