Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Compact camera kan de deur uit: foto app tips

15-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sinds ik een iPhone 6 in mijn bezit heb, ligt mijn compact camera weg te stoffen in de kast. Waarom nog een fototoestel meesjouwen als je je smartphone toch al bij je hebt? Een smartphone waarmee je mooie foto’s kunt maken. Los van het feit dat je je foto’s ook direct kunt delen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Ik als groot Instagram fan vind dat reden genoeg. Maar hoe deel je nou je foto’s gemakkelijk en welke apps zijn er om je foto’s net iets mooier en leuker te maken. Ik heb mijn favoriete foto apps voor je op een rijtje gezet.

Instagram

Wat mij betreft foto app nummer 1. Ik gebruik het eigenlijk meer als een dagboek dan als een fotoalbum. Erg fijn om je foto’s af en toe terug te kijken en dan direct te kunnen zien waar het ook alweer was en wat er gebeurde. Met opgroeiende kids gaat de tijd al veel te snel en zo blik ik snel even terug.

Download Instagram voor  iPhone
Download Instagram voor Android

layout binnen insta

Layout

Super simpele app om meerdere foto’s te bewerken tot 1 foto. Je klikt de foto’s aan die je wilt laten zien en vervolgens kies je één van de weergaven. Als je het mooi vindt kun je ook randen toevoegen. Je slaat de nieuwe foto op in je filmrol en kunt hem direct delen via app’s als Instagram, Facebook en Whatsapp. Leuk om bijvoorbeeld je mooiste foto’s van oktober te delen op Instagram.

Staat de app al op je telefoon dan kun je hem ook direct vanuit Instagram openen. Kies een foto en rechtsonderin verschijnt een icoontje waarmee je naar de Layout app gaat.

Download Layout voor iPhone
Download Layout voor Android

 

picsart voorbPicsart – Photo Studio

Is alleen een collage met kader je niet gek genoeg kijk dan eens naar de app Picsart. Met deze app kun je echt alle kanten op. Het toevoegen van een achtergrond, je foto in een kader plaatsen en tekst toevoegen zijn een paar van de vele opties. Ook kun je foto’s over elkaar heen plaatsen en diverse lagen en effecten toevoegen. Leuke van deze app is ook dat je mee kunt doen aan fotowedstrijden. De app bepaalt het onderwerp en jij kunt je mooiste foto insturen. Alle gebruikers van de app kiezen een winnaar door te stemmen.
Picsart voorb3picsart voorb2 Picsart voorb1

 

 

 

 

 

De app is ondanks de vele mogelijkheden overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Pluspunt vind ik ook dat je je niet eerst hoeft te registreren als je een foto wilt bewerken. Om mee te doen aan de wedstrijden moet dit wel.

Download Picsart voor iPhone
Download Picsart voor Android

Dit zijn mijn favoriete foto apps. Zit jouw favoriet er niet tussen, laat het me hieronder weten. Ik ben altijd op zoek naar tips!

De foto’s in dit blog zijn inzendingen van de T-Mobile fotowedstrijd op Instagram in oktober 2015.

Deel dit artikel