T-Mobile blog Founders blog
foto van telefoon naar laptop
Overzicht Mobiel

Foto’s van je telefoon naar de laptop? 6 goede (en 1 foute) opties

22-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Staat je telefoon vol met mooie foto’s? Je kunt dan foto’s van je telefoon naar laptop verplaatsen. Om ruimte te besparen of om een fotoalbum samen te stellen. In dit blog leer je hoe je dat doet.

Foto van telefoon naar laptop verplaatsen: 6 goede en 1 foute manier

Je kunt op veel verschillende manieren foto’s van bijvoorbeeld je Samsung telefoon naar de laptop verplaatsen. We zetten de manieren op een rij.

foto van telefoon naar laptop 2022

Kabel

De meest directe manier om je foto’s van je telefoon over te zetten naar de laptop is via een USB-kabel. De verbinding is zo gemaakt. Vervolgens kies je de foto’s om te importeren. Zo staan ze snel en gemakkelijk op je computer.

Dropbox

Er zijn veel apps om foto’s van je telefoon ook op je laptop te bekijken. Dropbox is een app die je op je telefoon zet. Kies de foto’s die je wil uploaden naar de cloud. Deze foto’s zijn via pc dan op elk moment te bekijken. Ook download je ze gemakkelijk.

App image
Dropbox: Secure Cloud Storage
Rating starRating starRating starRating starRating star

Sharing made easy! Send files, photos and videos to anyone without restrictions

Download deze app hier

WeTransfer

Heb je specifieke foto’s die je van je telefoon wil hebben op je laptop? Dan is WeTransfer een goede manier. Download de app op de iPhone of gebruik de browser op Android (voor bijvoorbeeld je Samsung telefoon) en kies de gewenste foto’s. Vervolgens kies je jouw emailadres en worden de afbeeldingen verstuurd.

WhatsApp (doe dit niet!)

WhatsApp heeft een handige app voor je laptop. Vanaf je telefoon stuur je dan foto’s naar iemand. Die verstuurde foto’s zie je ook in het gesprek op je computer. Zo krijg je je verstuurde vakantiefoto’s op je pc. Dit is niet de beste manier. WhatsApp verkleint de foto’s, waardoor de kwaliteit minder wordt. Niet handig als je ze wil afdrukken.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eenvoudig. Persoonlijk. Veilig.

Download deze app hier

Google Foto’s

Gebruik je Google Foto’s voor bijvoorbeeld je Samsung telefoon? Dan bekijk je de foto’s van je apparaat makkelijk op de laptop. Open je browser op je laptop en log in met hetzelfde account. Vervolgens selecteer je de gewenste foto’s en download je deze.

App image
Google Foto’s
Rating starRating starRating starRating starRating star

De plek voor je herinneringen. Herbeleef, deel en orden je foto’s.

Download deze app hier

AirDrop

Gebruik je een iPhone? Dan is AirDrop een handige functie om foto’s van je telefoon naar je MacBook te verplaatsen. Daarvoor moeten je MacBook en telefoon wifi en Bluetooth aan hebben staan.

  • Selecteer de foto’s die je wil verplaatsen.
  • Kies vervolgens links onderaan de deel knop.
  • Selecteer vervolgens de MacBook waar je de foto’s naar toe wil sturen.
  • Je vindt de foto’s in de downloadmap.

De Micro SD-kaart

Veel Android telefoons, zoals die van Samsung, hebben ruimte voor een Micro SD-kaart. Sla je foto’s daarop en zet ze vervolgens makkelijk over van je telefoon naar je laptop.

  • Kies in het instellingenmenu van de camera-app om foto’s op de SD-kaart te bewaren.
  • Heb je dat te laat gedaan? Open de Bestandsbeheer-app en zet de foto’s over naar de SD-kaart.
  • Plaats de SD-kaart in de laptop of gebruik een SD-adapter.
  • Importeer de juiste foto’s en plaats de kaart terug in de telefoon.

Foto’s van mobiel op USB-stick zetten

Een USB-stick is een handige gadget om je foto’s op te slaan. En de foto’s van je mobiel kun je op je USB-zetten. Het is mogelijk om je telefoon en een USB-stick beiden aan te sluiten op een laptop. Dan kun je foto’s van de Samsung naar de pc verplaatsen. Het is ook mogelijk zonder een computer. Daarvoor heb je wel even een USB OTG-kabel nodig. OTG staat voor on the go en is een verloopkabel. Daarmee ze je de foto’s direct van je mobiel over op de USB-stick.

Let op je mobiele data

Veel manieren om foto’s van je telefoon naar je laptop te verplaatsen, gaan via de Cloud. Doe je dat onderweg? Dan kan dat veel data kosten! Zeker wanneer je in één keer 100 foto’s van een paar MB overzet. Met Unlimited 5G abonnement hoef je daar niet wakker van te liggen.

Telefoons met veel opslagruimte

Tot slot kun je er ook voor kiezen om voor een telefoon met veel opslagruimte te gaan. Bij een Samsung telefoon als de Galaxy S22 heb je standaard 128 GB aan opslag. Dan hoef je niet heel snel foto’s van je Samsung over te zetten naar je pc. En dat is met een SD-kaartje nog verder uit te breiden. Heb je liever een iPhone? Ga dan liever voor een model met iets meer opslag. Een iPhone 13 met 256 GB opslag zorgt er voor dat je iets minder snel je foto’s van de telefoon naar de pc over hoeft te zetten.

Deel dit artikel