Populaire zoekopdrachten

gamen over 4g
Overzicht Entertainment

Gaming over 4G. Vanuit een bus.

05-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zondag 31 januari was het eindelijk zover. Na de succesvolle ‘Dance Department-bus’ gingen de FIFA-bussen de weg op. Gewoon, om ons 4G-netwerk aan de ultieme test te onderwerpen en iedereen live mee te laten kijken. Het succesverhaal lees en zie je hieronder. 

Een bus vol

Neem een bus, een omgebouwde VIP-touringcar. Bouw daar een gameroom in, stouw hem vol met alle mogelijke apparatuur om live te kunnen streamen over ons netwerk, gooi daar twee camerateams en een presentator van 120 kilo bij, en laat hem uiteindelijk vollopen met wereldkampioenen online FIFA (op de Playstation 4), Youtubers, BN’ers en prijswinnaars. Wat je dan krijgt is een heerlijke chaos waarin we de kracht van ons 4G-netwerk demonstreren: het FIFA 16 streaming-toernooi, dat vier uur lang live werd uitgezonden via Twitch.tv.

Echte verslaggeving bij een digitale voetbalwedstrijd

Voor wie het niet weet, ik was die eerder genoemde presentator die bijna niet in de bus paste. ‘Bus 2’ welteverstaan, want we streden tegen de andere bus. Die bus was zo mogelijk nog voller dan die van ons, want good old Evert ten Napel deed ouderwets live verslag van alle gespeelde wedstrijden. Terwijl wij van Nunspeet richting Amsterdam reden, deed de andere bus dit vanuit Eindhoven. Het doel? Een FIFA-competitie die al rijdend werd uitgevochten, met een grande finale bij het Olympisch stadion in Amsterdam.

optie 2

Vloggers in het veld

Beide bussen hadden een wereldtopper uit de online FIFA-wereld als teamcaptain en elke wedstrijd schoof er iemand aan om samen met hen een wedstrijd tegen de andere bus te spelen. Ali B en Brownie zijn hier natuurlijk usual suspects, maar de kracht van de deelnemers lag vooral in de aanwezigheid van Youtube-vloggers die alleen maar video’s maken over games zoals FIFA.

Ali en Brownie en Yarasky en FCRoelie

Niet iedereen zal namen als Yarasky, HetGameportaal, FCRoelie of LuckyGraafNL kennen, maar binnen de enorme gaming-doelgroep zijn zij toonaangevend. Denk aan 300.000+ abonnees op Youtube, 40.000+ volgers op instagram, 30.000 volgers op Twitch en 60.000 volgers op Twitter. Kortom, een avond waarop we ons netwerk maximaal willen promoten, met een groep influencers voor wiens community dit super-relevant is.

https://www.instagram.com/p/BBN8ldbkMbG/?taken-by=luckygraaf

Blessures en valsspelerij

Lang verhaal kort, Bus 2 won overall, maar in de grande finale kon Brownie het samen met pro-speler Steffan ‘Pwnage’ Tabara het niet bolwerken tegen Ali B en zijn partner, wereldkampioen Koen Weijland. Evert ten Napel was in topvorm, en kreeg vocale bijval van Youri Mulder en Ali. John de Wolf moest halverwege geblesseerd afhaken, en er werd uiteraard voorzichtig vals gespeeld.

Vier uur spelen, vier miljoen impressies

De vraag is dan natuurlijk wat vier uur in een bus oplevert binnen de gekozen doelgroep. De uitzending is 70.000 keer live bekeken en alle social media-berichten vanuit de bus hadden bijna 4 miljoen relevante impressies. De chat naast de stream leverde meer dan 30.000 berichten op.

Vooral de Youtubers hebben hun kracht bewezen, want naast de honderden retweets die zij genereerden, haalden ze duizenden mensen naar de stream, versterkten ze elkaars social footprint en keken er ook nog eens tienduizenden mensen naar hun eigen video’s op hun eigen kanalen. En dat allemaal met de boodschap dat het prachtige 4G-netwerk van T-Mobile de gamewereld die zij zo mooi vinden, mooier maakt.

Deel dit artikel