T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Gegevens 1 miljard gebruikers (!) buitgemaakt bij hack Yahoo

15-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De gegevens van 1 miljard gebruikers zijn buitgemaakt bij een hack van Yahoo in 2013. Het is de tweede grote hack die Yahoo dit jaar naar buiten brengt. In september maakte het bedrijf bekend dat de gegevens van 500 miljoen gebruikers waren buitgemaakt. Die hack vond plaats in 2014.

De twee hacks staan volgens het bedrijf los van elkaar. Wie er achter de hacks zitten, is niet bekend. Bij de vandaag bekendgemaakte hack gaat het om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedatums, wachtwoorden en de antwoorden op beveiligingsvragen. Er zouden geen betaalgegevens zijn buitgemaakt. Yahoo zegt maatregelen te hebben genomen om de beveiliging op te schroeven.

Gebruikers wordt geadviseerd om wachtwoorden en de antwoorden op beveiligingsvragen te veranderen bij diensten waarvoor je dezelfde gegevens gebruikt als bij Yahoo, zoals hetzelfde e-mailadres. Verder adviseert het bedrijf op te letten op verdachte e-mails die vragen om ergens gegevens in te vullen of in te loggen. Een hacker zou de mailadressen uit de database kunnen gebruiken om nog meer gegevens van slachtoffers te achterhalen. Sta die gegevens niet zomaar af en download niet zomaar elke bijlage in een mail die je ontvangt.

Deel dit artikel