Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Gerucht: Apple wil autofabrikant McLaren overnemen

22-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Al een jaar of twee gaan er geruchten over Apple’s plannen om een auto te bouwen. Officieel heeft het bedrijf dit nooit bevestigd, maar iedereen weet dat er een projectteam binnen Apple mee bezig is. Echt soepel gaat dit echter nog niet. Mensen komen en gaan bij dat team, omdat de ontwikkeling van de auto allemaal niet zou gaan als gepland. Vorige week nog kwam naar buiten dat Apple tientallen medewerkers, die aan de auto zouden werken, heeft ontslagen.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Een samenwerking of overname van een bestaande autofabrikant zou de oplossing kunnen zijn om het project te redden. Gisteren kwam dan ook een gerucht naar buiten dat in eerste instantie zorgde verbazing, maar eigenlijk best logisch zou zijn: Apple zou McLaren willen overnemen. The New York Times was één van de Amerikaanse kranten die hiermee naar buiten kwam. Apple wil niet reageren op het gerucht; McLaren ontkent.

Mocht het desondanks toch gebeuren dan krijgt Apple niet alleen de fabrikant van sportauto’s (met veel knappe koppen) in handen, maar ook het gelijknamige Formule 1-team. Wat het techbedrijf daar voor plannen mee heeft, is op dit moment giswerk.

Experts verwachten echter niet dat de overname daadwerkelijk doorgaat. Zekerheid dat het inderdaad slechts bij een gerucht blijft is er echter niet. We zouden zomaar over een paar weken kunnen horen dat de overname rond is. De tijd zal het leren…

Deel dit artikel