Amsterdammers opgelet. Goed nieuws voor als je het snelste internet voor thuis wilt hebben.
T-Mobile gaat in samenwerking met Open Dutch Fiber Amsterdam aansluiten op Glasvezel. In dit blog praten we je bij over wanneer we dat doen en welke wijken we gaan aansluiten op ons glasvezelnetwerk.
Glasvezel voor Amsterdam
In heel Nederland sluiten we wijken, dorpen en steden aan op Glasvezel. Dat doen we samen met Open Dutch Fiber. Ons doel? Binnen vijf jaar een miljoen huishoudens aansluiten op Glasvezel.
Ook in de hoofdstad. Want vanaf begin 2022 willen we 29 duizend huishoudens in Amsterdam aansluiten op Glasvezel. Dit gaan we doen in de buurt rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer.
Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad van Amsterdam, is blij dat T-Mobile in samenwerking met Open Dutch Fiber zoveel woningen gaat aansluiten op Glasvezel. “Door Glasvezel kunnen meer Amsterdammers profiteren van de kansen die de digitale wereld biedt”, aldus Meliani.
“Snel internet is onmisbaar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit van bewoners en bedrijven. Amsterdam raakt steeds verder aangesloten op het glasvezelnetwerk en met het begin van de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer wordt vandaag opnieuw een mooie stap gezet.”
Zo gaan we te werk
Glasvezel aanleggen. Dat klinkt als een hele klus. Overal in Nederland, zoals in Amsterdam, doen we er alles aan om je als bewoner er zo weinig mogelijk van te laten merken. Daarom laten we je duidelijk weten wanneer we wat gaan doen. In het kort leggen we in vier stappen Glasvezel aan:
- Stap 1: we starten met graafwerkzaamheden in de buurt. Zo kunnen we het glasvezelnetwerk van de wijkcentrale doortrekken naar je straat.
- Stap 2: onze monteur komt bij je langs om te kijken waar de glasvezelkabel het beste je woning kan ingaan en waar de aansluiting het beste geïnstalleerd kan worden. Vaak is dit in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je woning binnenkomen.
- Stap 3: we sluiten je woning op Glasvezel aan. Hiervoor komt een monteur bij je langs.
- Stap 4: we zetten je glasvezelaansluiting aan. Wanneer je een Glasvezel abonnement hebt afgesloten, kun je dit meteen gebruiken. Hallo, supersnel en stabiel internet!

Voor op schema
In april 2021 presenteerden we onze ambitie samen met Open Dutch Fiber: binnen vijf jaar minimaal één miljoen Nederlandse huishoudens aansluiten op Glasvezel. We zijn goed op weg. Zo gaan we ook Rotterdam Alexander, Venlo, Delft, Ridderkerk en Leidschendam-Voorburg aansluiten op Glasvezel.
We zijn zelfs zo goed op weg, dat we verwachten binnen de vijf jaar ons doel bereikt te hebben. Sinds april 2021 zijn we al 250 duizend woningen aan het aansluiten. Dit is in stedelijke gebieden waar eerder nog geen Glasvezel lag. Daarbij leveren we een belangrijke bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.
Want de voordelen van Glasvezel zijn duidelijk: het netwerk biedt sneller en stabieler internet, waarbij uploaden ook nog eens net zo snel gaat als downloaden. Ideaal om te thuiswerken. Wel zo fijn, in deze tijd.
Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile, is blij met de vooruitgang die T-Mobile samen met Open Dutch Fiber boekt. “Ik ben trots dat we vandaag de komst van Glasvezel in onze hoofdstad mogen aankondigen en dat we daarmee 29 duizend huishoudens rond het Westerpark en in Bos en Lommer van razendsnel internet gaan voorzien”, vertelt hij.
“Met het verglazen van Amsterdam hebben we nu samen met Open Dutch Fiber de glasvezelaanleg voor 250.000 huishoudens aangekondigd en dat is sneller dan verwacht! We zetten ons onverminderd in om de belofte die we aan de Nederlandse consument hebben gedaan bij de fusie met Tele2 na te komen. En dat betekent dat iedereen in Nederland recht heeft op razendsnel internet voor een aantrekkelijke prijs. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij gaan door. Wij gaan voor razendsnel glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs voor iedereen.”
We gaan door
Ook de komende jaren gaan we samen met Open Dutch Fiber doorwerken om Nederland aan te sluiten op Glasvezel. Op ons blog houden we je op de hoogte over nieuwe gebieden die Glasvezel krijgen.