T-Mobile blog Founders blog
glasvezel aanleggen
Overzicht Thuis

Glasvezel aanleggen in jouw buurt: zo gaat dat

29-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Binnen een paar jaar een miljoen woningen aansluiten op Glasvezel. Dát is onze missie. Daarom krijgen steeds meer nieuwe gebieden Glasvezel. Staat jouw buurt op de planning? Dan wil je graag weten wat je kunt verwachten. In dit blog leggen we je graag uit hoe Glasvezel aanleggen in zijn werk gaat.

Glasvezelcheck

Benieuwd of er in jouw wijk ook Glasvezel van T-Mobile wordt aangelegd? Je achterhaalt zo binnen een minuut of je op de planning voor Glasvezel staat.

Glasvezel aanleggen: zo krijgt jouw wijk supersnel Glasvezel

Het aanleggen van Glasvezel gaat in een paar stappen. Dit gebeurt altijd nadat bekend is geworden dat jouw wijk Glasvezel krijgt. Hierover ontvang je altijd ruim van tevoren bericht van ons.

Stap 1: graafwerkzaamheden in de buurt

De eerste stap van Glasvezel aanleggen in jouw buurt zijn de graafwerkzaamheden. Deze zijn nodig om glasvezelkabels van de wijkcentrale door te trekken naar jouw straat. Gelukkig zijn deze werkzaamheden heel wat minder ingrijpend dan ze misschien klinken. De straat is voor het einde van de dag weer dicht. Daarmee is de overlast minimaal en kun je gewoon met de auto weer je straat in.

glasvezel in amsterdam aanleggen

Stap 2: de monteur komt op bezoek

Voordat we je woning op Glasvezel aansluiten, komt onze partner Open Dutch Fiber bij je langs. Dit noemen we schouwen. De monteur kijkt dan samen met je waarde glasvezelaansluiting het beste geïnstalleerd kan worden. Meestal is dit in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je woning binnenkomen.

Stap 3: de kabel van de straat doortrekken naar je woning

De derde stap van Glasvezel aanleggen? De kabel van de straat doortrekken naar je woning. Een monteur komt langs om de kabel van de straat door te trekken naar de gevel van je woning. Wees gerust: je tuin blijft gespaard. Van de straat schiet Open Dutch Fiber de kabel meestal onder de grond naar de gevel van je woning. Dit gaat heel zorgvuldig, kost niet veel tijd en de monteur zorgt ervoor dat je er niets van ziet.

Stap 4: een monteur sluit de glasvezelkabel binnen aan

Een monteur van Open Dutch Fiber komt bij je langs. Diegene trekt de kabel je woning binnen en installeert het glasvezelaansluitpunt. Vooraf krijg je een e-mail om hiervoor een afspraak in te plannen.

Stap 5: We sluiten je verbinding aan

Onze monteur komt langs om je verbinding aan te sluiten. Dit gebeurt als je een glasvezelabonnement bij ons hebt afgesloten.

Mooie bonus van dit bezoekje: de monteur checkt meteen of de verbinding goed werkt en of de wifi-verbinding optimaal werkt. Ideaal om meteen te profiteren van alle voordelen van Glasvezel in en om het huis! Heb je ook Interactieve TV van T-Mobile? De monteur sluit meteen ook je tv aan. Daar heb je dus ook geen omkijken naar.

Verschil tussen laagbouw en hoogbouw

Het aanleggen van Glasvezel gaat bij hoogbouw anders dan bij laagbouw. Bij laagbouw wordt je woning aangesloten op Glasvezel als je een abonnement afsluit. Woon je in hoogbouw, zoals een appartement of een flat? Dan neemt Open Dutch Fiber contact op met de VvE over het aansluiten van Glasvezel.

Makkelijk contact opnemen

Glasvezel aanleggen: dat doe je niet zomaar. Afhankelijk van de grootte van het aanleggebied, duurt het een jaar tot anderhalf jaar voordat iedereen is aangesloten. Tijdens de werkzaamheden houden we je samen met Open Dutch Fiber op de hoogte. En zodra je woning is aangesloten, ontvang je van ons bericht met een mooi aanbod voor Glasvezel van T-Mobile.

Tijdens het aanleggen merk je weinig van de werkzaamheden. Heb je toch vragen of opmerkingen over de aanleg van Glasvezel? Neem dan contact op met Open Dutch Fiber. Zij leggen het glasvezelnetwerk in je buurt aan. Voorafgaand aan de aanleg ontvang je van hun een brief met daarin contactinformatie.

Help jij straks je buren?

Voor elke wijk is het goed nieuws als ze Glasvezel krijgen. Woningen zijn daarmee klaar voor de toekomst. Want alleen Glasvezel kan het stijgende dataverbruik aan. Toch kunnen we het ons voorstellen dat mensen het spannend vinden. Merk je dat buren om je heen met vragen zitten? En help je ze graag, maar weet je niet goed hoe?

Neem dan contact met ons op. We helpen je buren graag, maar kunnen ons voorstellen dat ze het fijn vinden om door een bekend gezicht geholpen te worden. Daarom geven we je graag de benodigde informatie waarmee jij je buren kunt helpen. Zodat ze deze mooie kans op gratis Glasvezel niet onnodig laten schieten.

Glasvezelcheck

Benieuwd of er in jouw wijk ook Glasvezel van T-Mobile wordt aangelegd? Je achterhaalt zo binnen een minuut of je op de planning voor Glasvezel staat.

Deel dit artikel