Populaire zoekopdrachten

glasvezel aanleggen
Overzicht Thuis

Glasvezel aanleggen in jouw buurt: zo gaat dat

29-03-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-03-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op steeds meer plaatsen is Glasvezel van T-Mobile beschikbaar. Op dit moment leggen we Glasvezel aan in onder andere Den Haag, Eindhoven en Rotterdam. Wanneer jouw buurt wordt aangesloten op Glasvezel van T-Mobile, zijn er werkzaamheden op komst. Klinkt misschien als een heel karwei, maar jij zult daar niet zoveel van merken. We leggen je graag uit hoe Glasvezel aanleggen in zijn werk gaat. Zodat je precies weet wat je wanneer kunt verwachten.

Benieuwd op Glsvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe hier de Glasvezelcheck.

Glasvezel aanleggen: zo krijgt jouw wijk supersnel internet

Het aanleggen van Glasvezel gaat in een paar stappen. Dit gebeurt altijd nadat bekend is geworden dat jouw wijk Glasvezel krijgt. Hierover ontvang je altijd ruim van tevoren bericht van ons.

Stap 1: graafwerkzaamheden in de buurt

De eerste stap van Glasvezel aanleggen in jouw buurt zijn de graafwerkzaamheden. Deze zijn nodig om glasvezelkabels van de wijkcentrale door te trekken naar jouw straat. Gelukkig zijn deze werkzaamheden heel wat minder ingrijpend dan ze misschien klinken. De straat is voor het einde van de dag weer dicht. Daarmee is de overlast minimaal en kun je gewoon met de auto weer je straat in.

Stap 2: de monteur komt op bezoek

Tijdens het aanleggen van Glasvezel komt er op drie momenten iemand bij je langs. De eerste keer is tijdens de graafwerkzaamheden. Een monteur komt langs om samen met je te kijken waar de glasvezelkabel het beste je woning kan ingaan. Wees gerust: meestal is dit gewoon bij de voordeur. Vervolgens kijken jullie waar de glasvezelaansluiting straks het beste geïnstalleerd kan worden. In de meeste gevallen is dat in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je woning binnenkomen.

Stap 3: Glasvezel aanleggen naar jouw woning

De derde stap van Glasvezel aanleggen? Je woning op Glasvezel aansluiten! Dit is de tweede van de in totaal drie keer dat een monteur langskomt. Natuurlijk maken we ook hiervoor een afspraak. Een monteur komt dan langs om de glasvezelkabel via de kruipruimte, kelder of gevel je woning in te trekken. Dit gaat heel zorgvuldig, kost niet veel tijd en de monteur zorgt ervoor dat je er niets van ziet.

Stap 4: Je Glasvezelverbinding wordt aangezet

Je woning is nu aangesloten op Glasvezel. En nu? De verbinding aanzetten. Dit gebeurt als je een glasvezelabonnement bij ons hebt afgesloten of bij een provider die ook beschikbaar is via ons netwerk.

Heb je een abonnement bij T-Mobile afgesloten waarmee je het glasvezelnetwerk gaat gebruiken? Dan komt voor de derde en laatste keer een monteur langs. Zij of hij sluit de glasvezelkabel aan op een speciale glasvezelmodem. Mooie bijkomstigheid voor jou: de monteur checkt of de verbinding goed werkt en of de wifi-verbinding optimaal werkt. Wel zo handig, want dan kun je de vele voordelen van Glasvezel overal in en om het huis benutten! Heb je ook Interactieve TV van T-Mobile? De monteur sluit meteen ook je tv aan. Daar heb je dus ook geen omkijken naar.

t-mobile glasvezel aanleggen
Glasvezelcheck

Achterhaal binnen 1 minuut of we binnenkort ook bij jou Glasvezel aanleggen.

Makkelijk contact opnemen

Het aanleggen van Glasvezel in jouw wijk is iets waar je weinig van merkt. Je zult merken dat dit snel en soepel gaat, zonder veel overlast. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben over de aanleg van Glasvezel, dan kun je tijdens het aanlegproces altijd contact met ons opnemen. In de brief die je van ons ontvangt staat contactinformatie voor jouw wijk met een direct aanspreekpunt. Wel zo fijn als er toch iets niet naar wens verloopt.

Deel dit artikel