T-Mobile legt een glasvezelnetwerk aan in Den Haag. De Haagse wijk Segbroek heeft de primeur: daar worden deze zomer meer dan 30.000 adressen van glasvezel voorzien. Woon je in deze wijk? Dan leggen we graag even aan je uit wat onze glasvezelwerkzaamheden daar precies inhouden.

1. Graafwerkzaamheden in de buurt

De aanleg van T-Mobile glasvezel begint met graafwerkzaamheden. Een glasvezelkabel moet namelijk de grond in. Om alle huizen in een straat aan te sluiten maken we straat voor straat de straten open om dit te doen. Gelukkig is de straat ook binnen een dag weer dicht en is de overlast dus minimaal.

2. Bezoek van onze aanlegpartner

Wanneer je een glasvezelabonnement afsluit bij T-Mobile maken we een afspraak met je waarop een monteur van onze aanlegpartner VolkerWessels Telecom bij je thuis kan langskomen. Hij of zij bekijkt samen met jou waar de glasvezelkabel het beste jouw woning in kan gaan.

3. Het aansluiten van je woning of bedrijf

Na de intake volgt een volgende afspraak waarbij de glasvezelkabel daadwerkelijk naar jouw meterkast wordt getrokken. Meestal loopt de kabel via de gevel, kruipruimte of kelder jouw woning in.

4. Je verbinding wordt aangezet

Tijdens de laatste afspraak die je met ons hebt komt een monteur van T-Mobile langs, die de glasvezelkabel aansluit via een speciale glasvezelmodem. Hij of zij zorgt er daarna voor dat je wifi-verbinding volledig up & running is, op alle plekken in je huis. Natuurlijk wordt ook je TV aangesloten, als je voor een glasvezel + TV pakket hebt gekozen bij T-Mobile Thuis.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over onze werkzaamheden in de wijk. Daarom hieronder alvast een antwoord op de meestgestelde vragen over onze glasvezelwerkzaamheden.

Is het glasvezelaansluitpunt echt gratis?

Ja. Als je een glasvezel internetabonnement van T-Mobile afsluit bij T-Mobile legt VolkerWessels Telecom bij jou een eigen glasvezelaansluitpunt aan tot in je huis in de Haagse wijk Segbroek.

Kan ik meteen internetten, zodra er een glasvezelaansluitpunt in mijn huis is aangelegd?

Nee. Het gratis glasvezelaansluitpunt wordt aangelegd door VolkerWessels Telecom nadat je een glasvezelabonnement hebt afgesloten bij T-Mobile. Een monteur van T-Mobile maakt snel een afspraak om je glasvezelabonnement te activeren.

Heb ik toestemming nodig van de VVE?

Ja, als jouw woning daar onderdeel van is. Zonder toestemming kunnen we jammer genoeg geen glasvezelaansluitpunt aansluiten. Dus hoe eerder je die toestemming vraagt, hoe beter.

Ik krijg bericht over T-Mobile glasvezel maar ook van andere providers. Wat moet ik doen?

Wij zijn er van overtuigd dat T-Mobile het beste aanbod heeft. Je moet echter wel doen wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Voor advies kun je ons natuurlijk altijd bellen op 0800-0419.

Welke diensten kan ik afnemen via glasvezel?

Naast supersnel Glasvezel via internet, kan je kiezen voor vaste telefonie en/of Interactieve TV, zodat je ook probleemloos met meerdere apparaten interactieve TV kunt kijken, zonder kwaliteitsverlies en je kunt in 4K video’s en series streamen. Lees hier wat glasvezel precies is en wat de voordelen zijn.

Supersnel internet? Glasvezel!

Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van Glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Blijf op de hoogte
Beeld: Shutterstock