Populaire zoekopdrachten

glasvezel internet zonder kabel
Overzicht Innovatie

De toekomst van internet zonder kabels

25-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In je huis zijn een heleboel apparaten online. Dat worden er elk jaar meer. Telefoons, tablets en laptops, maar ook apparaten als de thermostaat, verlichting en slimme speaker. Die zijn steeds vaker draadloos. Misschien zijn straks zelfs apparaten als het scherm van je televisie en monitor draadloos. Maar wat is daarvoor nodig?

Sneller en sneller en sneller en sneller …

Het internet thuis wordt steeds beter. Dat komt door twee dingen: betere wifi en sneller internet. Nu is wifi 5 nog de standaard wifi-technologie, maar langzaamaan wordt wifi 6 dat. Goed nieuws, want wat 5G is voor mobiel internet is wifi 6 voor draadloos internet thuis. Met deze technologie zijn via draadloos internet hogere snelheden mogelijk op meer apparaten tegelijkertijd. Zo haal je meer snelheid uit hetzelfde internetabonnement.

Over snelheid gesproken: die wordt ook hoger en hoger. Omdat het Nederlandse internetnetwerk tot de beste netwerken van de wereld hoort. En omdat het netwerk volop in ontwikkeling is. Zo zijn wij druk bezig het laatste stukje internetkabel van de wijkkast naar jouw woning van Glasvezel te voorzien. Dit is het snelste type netwerk, waarmee je letterlijk internet met de snelheid van het licht hebt.

internet zonder kabel met glasvezel

Een topsnelheid die nog niet in zicht is

Kun jij overstappen op Glasvezel? Dan is het slim dit te doen. Om drie redenen:

  • Je internet is meteen een stuk sneller, ongeacht met hoeveel mensen je tegelijk online bent.
  • Klaar voor de mogelijkheden van internet in de toekomst
  • Snel internet voor het groeiende aantal online apparaten in huis

En als klap op de vuurpijl: de topsnelheid van Glasvezel is nog niet in zicht. Nu al zijn snelheden van 1 Gbps up- en download mogelijk, maar grote kans dat dit over een paar jaar nóg sneller is. Dat brengt ons bij mogelijkheden van internet zonder kabel die nu nog niet haalbaar zijn.

Internet zonder kabel: welke mogelijkheden liggen in het verschiet?

Je thuiswerkplek die een wirwar van kabels is. De ruimte achter je televisie waar geen touw aan vast te knopen is door de hoeveelheid verschillende kabels. Goed nieuws als dit voor jou een bron van ergernis is: een thuis met internet zonder kabels is dichterbij dan je denkt.

Sterker nog: deze systemen zijn er al. Hiermee kun je bijvoorbeeld het scherm van je telefoon op een grotere monitor tonen. Handig als je de vakantiefoto’s wilt tonen aan je familie. Dit gaat vaak via WiFi Direct. De volgende stap is dat de HDMI-kabel tussen je computer en de monitor verdwijnt zonder dat de kwaliteit minder wordt.

De mogelijkheden van internet zonder kabel

Zodra de technologie zover is, kunnen een boel kabels in je woning weg zonder dat de kwaliteit minder wordt. Perfect als jij draadloos tv wil kijken vanaf je Interactieve TV Box naar je televisie. Of als je de desktop uit het zicht wil hebben, maar je monitor juist op een fijne plek midden in je thuiskantoor.

De grondstof daarvoor? Glasvezel. Alleen dit type netwerk biedt straks, in combinatie met wifi 6, voldoende bandbreedte om voor een vloeiende draadloze verbinding tussen je computer en monitor te zorgen. Of om beeld direct in de hoogste kwaliteit met dezelfde hoeveelheid frames per seconde te streamen van je TV Box naar je televisie.

Inspelen op de toekomstige mogelijkheden van Glasvezel

De mogelijkheden van morgen zijn om je vingers bij af te likken. Zeker als al die kabels straks overbodig zijn. Kun jij niet wachten op thuis internet zonder kabels? Stap dan over op Glasvezel om de belangrijkste voorwaarde alvast in huis te hebben. Zo heb je de bandbreedte en snelheid die straks voor ongekende mogelijkheden zorgen. Met hoeveel apparaten je dan ook tegelijkertijd online bent.

Doe hier de Glasvezelcheck en je weet binnen een minuut of er in jouw wijk Glasvezel beschikbaar is.

Deel dit artikel