T-Mobile blog Founders blog
Nu ook Glasvezel in Kerkrade
Overzicht Thuis

T-Mobile legt Glasvezel aan in Kerkrade

04-07-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-07-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

T-Mobile is samen met Open Dutch Fiber gestart met de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Kerkrade. In totaal kunnen straks méér dan 24.000 huishoudens genieten van next level internet. Dit betekent eindeloos thuiswerken met meerdere mensen, je favoriete series streamen en gamen zonder haperingen. Allemaal tegelijkertijd. Op een snel én stabiel glasvezelnetwerk. Is Glasvezel ook iets voor jou? In dit blog leggen we je er alles over uit.

Wat is Glasvezel eigenlijk?

Glasvezel is een netwerk van kabels die uit glasvezels bestaan. Deze vezels zijn zo dun als een haar en wisselen data uit door middel van knipperende lichtsignalen. Hierdoor internet je via Glasvezel letterlijk met de snelheid van het licht. Je kunt het vergelijken met het doorseinen van een morsecode met een zaklamp. Hoe sneller het aan- en uitschakelen gaat, hoe sneller de informatie wordt verstuurd.

POSTCODECHECK

Doe onze Glasvezelcheck en je weet binnen één minuut of Glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Waarom kiezen voor Glasvezel?

We leven in een tijd waarin we steeds meer werken vanuit huis. We kijken online tv. Streamen de ene serie na de andere. En gamen erop los. Het liefste met z’n allen tegelijkertijd. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar data jaarlijks toeneemt.

Glasvezel kan deze stijgende vraag aan. Want Glasvezel zit op een eigen netwerk. Waardoor het stabieler en sneller is dan “normaal” internet. Een fijn idee. Bovendien schept een netwerk zonder grenzen eindeloze digitale mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zorg op afstand? Glasvezel is dus niet alleen handig, maar ook gewoon keihard nodig voor onze toekomst.

Alle voordelen van Glasvezel op een rij

Glasvezel internet van T-Mobile biedt veel voordelen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

  • Up- en downloaden tot wel 1 Gbit⁄s
  • Thuiswerken zonder haperingen
  • De hele familie moeiteloos tegelijk online
  • Eindeloos streamen, bingen en gamen
  • Zeer scherpe prijs: al vanaf € 30 per maand*

Zo wordt Glasvezel aangelegd

Een glasvezelnetwerk leg je niet zomaar aan. Het gaat per postcodegebied. De staat van de grond heeft ook invloed op de snelheid van het proces. Net als de grootte van het aanleggebied. Het kan één tot anderhalf jaar duren voordat iedereen kan genieten van Glasvezel. Maar dan heb je ook wat!

We zijn al begonnen in Terwinselen. Eind juli volgen de wijken Spekholzerheide, Kaalheide, Heilust en Locht. In het najaar starten we de aanleg in Chèvremont en Rolduckerveld. Begin 2023 vervolgen we de aanleg in Eygelshoven, Vink, Haanrade, Hopel en Waubacherveld. We eindigen de aanleg in het Centrum, Nulland, Holz en Bleijerheide. Het supersnelle netwerk is naar verwachting eind 2023 klaar voor alle wijken.

Samen met Open Dutch Fiber leggen we Glasvezel alleen aan in gebieden waar het nu nog helemaal niet ligt. Zo leveren samen een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de aanleg én een aanbod voor een voordelig abonnement krijgen als het zover is in je wijk? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

Stap nu over op Glasvezel tegen een zeer scherpe prijs

Als je nu overstapt op Glasvezel, dan geniet je straks van een scherpe deal: de eerste acht maanden 1 Gbit/s Glasvezel + TV vanaf € 30 per maand*. Is dat even lekker! En als je je  T-Mobile abonnementen combineert, dan krijg je zelfs korting.

Welkom bij de Unlimiteds, Kerkrade.

* Getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig internet + tv abonnement incl. eerste TV Box. Na de eerste 8 mnd betaal je min. € 50/mnd (voor 100 mbit/s + TV). Nu gelden geen eenmalige activatie- en installatiekosten t.w.v. € 105. Check­ je beschikbaarheid en alle voorwaarden op t-mobile.nl . Onder voorbehoud van zet- en drukfouten.

Deel dit artikel