Populaire zoekopdrachten

glasvezel nieuwe gebieden aansluiten t-mobile
Overzicht Thuis

Ook Ridderkerk sluiten we aan op Glasvezel

14-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een miljoen woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dat gaan we de komende jaren doen. Daarom maken we regelmatig nieuwe steden, dorpen en wijken bekend die Glasvezel krijgen. Ook nu hebben we weer mooi nieuws.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Welk gebied krijgt Glasvezel?

Deze keer mogen we bekendmaken dat Ridderkerk op onze planning komt. Dit betekent dat we dit dorp in Zuid-Holland in samenwerking met Open Dutch Fiber gaan aansluiten op ons glasvezelnetwerk. In totaal gaan we in Ridderkerk meer dan 20.000 woningen aansluiten op Glasvezel van T-Mobile. Gratis en vrijblijvend. Ridderkerkers mogen zelf bepalen om deze verbinding te gaan gebruiken. Het netwerk krijgt up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s.

In november starten we samen met Open Dutch Fiber met de aanleg van glasvezel in de wijken Centrum, Bolnes, Slikkerveer, Het Zand, Drievliet, Oost en Rijsoord. We verwachten begin 2023 de ruim 20.000 woningen te hebben aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

Wethouder Marten Japenga van Ridderkerk is blij met de overeenkomst: “We kunnen nu een flinke stap zetten op weg naar een moderne toekomstbestendige infrastructuur op telecomgebied. Ook andere providers als Kliksafe kunnen gebruik gaan maken van het netwerk. Dat maakt het glasvezelnetwerk voor veel Ridderkerkers een aantrekkelijke optie.”

glasvezel t-mobile aansluiten

Deze voordelen staan ze te wachten

Met gratis Glasvezel liggen er mooie voordelen in het vooruitzicht van Ridderkerk. Zo is Glasvezel het snelste vaste internet, waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Ideaal nu duidelijk is dat thuiswerken voor veel mensen een blijvertje is. Daarnaast heeft Glasvezel extra veel bandbreedte en is het minder storingsgevoelig.

Ik krijg Glasvezel, wat nu?

Woon je in Ridderkerk en krijg je Glasvezel? Dan ben je vast benieuwd wat je nu te wachten staat. Om je woning gratis op Glasvezel aan te sluiten is het belangrijk dat je ons toestemming geeft. Anders mogen we de glasvezelkabel van de straat niet doortrekken naar je woning. In ons blog over Glasvezel aanleggen lees je alles over de volgende vier stappen waarin we jouw woning aansluiten:

  • Stap 1: We leggen Glasvezel aan in jouw straat en doen daarvoor graafwerkzaamheden.
  • Stap 2: Onze monteur komt bij je langs om samen met jou te bepalen waar de glasvezelkabel het beste je woning binnen kan komen.
  • Stap 3: We trekken een glasvezelkabel van de straat naar je woning.
  • Stap 4: Onze monteur komt bij je langs om je woning aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk.

Goed om te weten: we houden je per post op de hoogte van de werkzaamheden. Zo weet je precies wat wanneer gebeurt en wat we van je nodig hebben. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Een open en duurzaamste netwerk

Met Glasvezel krijg jij toegang tot het snelste en duurzaamste netwerk. Dat komt omdat Glasvezel data doorgeeft door middel van lichtsignalen. Andere netwerken doen dit met stroomsignalen. Dit maakt Glasvezel een stuk zuiniger. Bovendien internet je zo écht met de snelheid van het licht.

Ons glasvezelnetwerk is ook een open netwerk. Dit betekent dat meerdere providers via ons netwerk hun diensten aan jou kunnen aanbieden. Zo kies je zelf bij wie je een abonnement neemt over ons netwerk. Je kunt natuurlijk overstappen op T-Mobile Thuis, maar misschien ook bij je huidige provider blijven. Aan jou de keuze!

Doe de postcodecheck om te zien of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Deel dit artikel