T-Mobile blog Founders blog
glasvezel nieuwe gebieden aansluiten t-mobile
Overzicht Thuis

Ook Glasvezel voor Hoorn, Duivendrecht en Maastricht.

25-05-2023 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-05-2023 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een miljoen woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dat gaan we de komende jaren doen. Daarom maken we regelmatig nieuwe steden, dorpen en wijken bekend die Glasvezel krijgen. Ook nu hebben we weer mooi nieuws.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Welk gebied krijgt Glasvezel?

Steeds meer gebieden krijgen Glasvezel van T-Mobile. Wil je weten welke? Bekijk de laatste aankondigingen hieronder.

Glasvezel voor Hoorn

Glasvezel komt naar de gemeente Hoorn! Maar liefst 32 duizend woningen worden aangesloten door onze partner Open Dutch Fiber. De aanleg start in juni 2023 en naar verwachting kunnen in juli 2023 de eerste woningen dit supersnelle internet al gebruiken.

In de volgende wijken wordt het glasvezelnetwerk aangelegd: Risdam, Zwaag, Blokker, Nieuw Steen, Kersenboogerd, Hoorn Noord, Binnenstad, Venenlaankwartier en Grote Waal. 

Woon je in Hoorn? Wie weet zie je ons dan snel voorbijkomen. Zo rijden we rond met een LED-bus op zaterdag 3 juni en delen we informatiefolders uit. Zo weet je precies wat je kunt verwachten, waarom Glasvezel een goede keuze is en hoe het aanleggen in zijn werk gaat. 

Ben je al overtuigd? Inwoners van Hoorn kunnen 100% Glasvezel van T-Mobile alvast vooruitbestellen. Dan profiteer je tijdelijk van een extra scherpe prijs. Ga naar t-mobile.nl/glasvezelnetwerk en krijg de eerste 10 maanden voor € 30 (€ 25 inclusief Klantvoordeel)*! Je Glasvezel abonnement start zodra de werkzaamheden klaar zijn. Wij houden je hierover op de hoogte. 

Goed om te weten: we sluiten alles gratis voor je aan en met onze Overstapservice regelen we alles rond het opzeggen van je huidige abonnement. Makkelijk, toch?

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland, is blij dat nu ook Hoorn aangesloten wordt op Glasvezel. “Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Goed om te zien dat we deze stap nu ook in Hoorn zetten.”

*Getoonde aanbod is geldig i.c.m. een 1-jarig Internetabonnement. Na de eerste 8/10 maanden betaal je min. € 45/mnd (100 Mbit/s). Getoonde verlaagde prijzen gelden zolang je deze met een mobiel abonnement op hetzelfde adres combineert in Klantvoordeel, het voordeelprogramma van T-Mobile. Check je beschikbaarheid en de voorwaarden op t-mobile.nl/thuis.

Duivendrecht krijgt Glasvezel

In Duivendrecht legt T-Mobile samen met partner Open Dutch Fiber een glasvezelnetwerk aan. Dit betekent dat ruim 3.000 huishoudens in Duivendrecht en Diemen Biesbosch supersnel internet krijgen. In oktober begint de aanleg. In maart 2023 zijn de eerste bewoners aangesloten op  het snelle, stabiele en voordelige glasvezelnetwerk. Daarmee kun je tot wel 1 Gbit/s up- en downloaden. Dat is internet van de buitencategorie!

T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 620.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Op het gebied van Glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet. Daar profiteert Duivendrecht binnenkort ook van,” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Ik ben trots dat we weer een gebied aankondigen. We stoppen pas wanneer zo veel mogelijk inwoners van Nederland kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet!”

Glasvezel voor Maastricht

In Maastricht krijgen 24.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via Glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Deze huishoudens zijn verdeeld over de wijken Jekerdal, Villapark, Biesland, Mariaberg, Campagne, Wolder, Daalhof, Belfort, Brusselsepoort, Pottenberg, Malpertuis, Caberg, Malberg en Oud Caberg. De werkzaamheden beginnen in september 2022 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober 2022 aangesloten.

“Maastricht is een stad van verbondenheid. Daar horen dus ook de best mogelijke digitale verbindingen bij. Als dynamische kennisregio is het voor onze inwoners en ondernemers belangrijk dat er toegang is tot snel internet. Glasvezel helpt ons om de digitale voorzieningen in onze stad te optimaliseren, dus we zijn blij dat T-Mobile en Open Dutch Fiber op korte termijn starten met de aanleg in Maastricht –West,” zegt wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht.”

Waalwijk krijgt Glasvezel

In Waalwijk krijgen 14.500 huishoudens toegang tot supersnel internet via Glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf eind dit jaar gebruikmaken van internet via Glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De in totaal 14.500 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Besoijen, Centrum, Laageinde, Baardwijk, De Hoef, Bloemenoord, Antoniusparochie, Zanddonk en Meerdijk. De werkzaamheden beginnen eind juli 2022 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. “Mooi dat een grote groep inwoners binnenkort ook kan genieten van de beschikbaarheid van Glasvezel. Met Glasvezel heb je een eigen internetverbinding en hoef je de kabel niet te delen met je buren. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst en kies nu, net als vele anderen, voor Glasvezel internet” aldus Wethouder Ronald Bakker.

Den Haag krijgt Glasvezel

In Den Haag zijn we al druk bezig wijken aan te sluiten. Segbroek en Loosduinen zijn al voorzien van Glasvezel. Daar komen nu ook de wijken Transvaalkwartier, Moerwijk, Oostbroek, Rustenburg, Duinoord, Zeeheldenkwartier, Regentessekwartier, Schilderswijk en een deel van het Centrum bij. Dat is goed nieuws voor ruim 115.000 huishoudens in Den Haag. De eerste huishoudens in deze wijken kunnen naar verwachting vanaf september 2022 gebruik maken van supersnel internet via Glasvezel.

‘’Mooi dat we weer een extra deel van Den Haag gaan voorzien van Glasvezel. Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Den Haag neemt een voortrekkersrol in de uitrol van Glasvezel. Het proces van de uitrol wordt met de recent getekende overeenkomst aanzienlijk versneld in de hofstad. Ik ben trots dat wij daar met deze aankondiging weer een bijdrage aan kunnen leveren.’’

glasvezel nieuwe gebieden den haag transvaal aangesloten

Op deze voordelen kun je rekenen

Met gratis Glasvezel liggen er mooie voordelen in het vooruitzicht van de nieuwe gebieden. Zo is Glasvezel het snelste vaste internet, waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Ideaal nu duidelijk is dat thuiswerken voor veel mensen een blijvertje is. Daarnaast heeft Glasvezel extra veel bandbreedte en is het minder storingsgevoelig.

Ik krijg Glasvezel, wat nu?

Woon je in één van de aangekondigde gebieden en krijg je Glasvezel? Dan ben je vast benieuwd wat je nu te wachten staat. Om je woning gratis op Glasvezel aan te sluiten is het belangrijk dat je ons toestemming geeft. Anders mogen we de glasvezelkabel van de straat niet doortrekken naar je woning. In ons blog over Glasvezel aanleggen lees je alles over de volgende vier stappen waarin we jouw woning aansluiten:

  • Stap 1: We leggen Glasvezel aan in jouw straat en doen daarvoor graafwerkzaamheden.
  • Stap 2: Onze monteur komt bij je langs om samen met jou te bepalen waar de glasvezelkabel het beste je woning binnen kan komen.
  • Stap 3: We trekken een glasvezelkabel van de straat naar je woning.
  • Stap 4: Onze monteur komt bij je langs om je woning aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk.

Goed om te weten: we houden je per post op de hoogte van de werkzaamheden. Zo weet je precies wat wanneer gebeurt en wat we van je nodig hebben. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Een open en duurzaamste netwerk

Met Glasvezel krijg jij toegang tot het snelste en duurzaamste netwerk. Dat komt omdat Glasvezel data doorgeeft door middel van lichtsignalen. Andere netwerken doen dit met stroomsignalen. Dit maakt Glasvezel een stuk zuiniger. Bovendien internet je zo écht met de snelheid van het licht.

Ons glasvezelnetwerk is ook een open netwerk. Dit betekent dat meerdere providers via ons netwerk hun diensten aan jou kunnen aanbieden. Zo kies je zelf bij wie je een abonnement neemt over ons netwerk. Je kunt natuurlijk overstappen op Internet & TV van T-Mobile, maar misschien ook bij je huidige provider blijven. Aan jou de keuze!

Doe de postcodecheck om te zien of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Deel dit artikel