T-Mobile blog Founders blog
glasvezel nieuwe gebieden aansluiten t-mobile
Overzicht Thuis

Ook Glasvezel voor Den Haag, Kerkrade en Hellevoetsluis

29-06-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-06-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een miljoen woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dat gaan we de komende jaren doen. Daarom maken we regelmatig nieuwe steden, dorpen en wijken bekend die Glasvezel krijgen. Ook nu hebben we weer mooi nieuws.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Welk gebied krijgt Glasvezel?

Deze keer mogen we bekendmaken dat meerdere gebieden op onze planning komen: Kerkrade, Amsterdam Zuidoost, Beverwijk en Heemskerk.

Den Haag krijgt Glasvezel

In Den Haag zijn we al druk bezig wijken aan te sluiten. Segbroek en Loosduinen zijn al voorzien van Glasvezel. Daar komen nu ook de wijken Transvaalkwartier, Moerwijk, Oostbroek, Rustenburg, Duinoord, Zeeheldenkwartier, Regentessekwartier, Schilderswijk en een deel van het Centrum bij. Dat is goed nieuws voor ruim 115.000 huishoudens in Den Haag. De eerste huishoudens in deze wijken kunnen naar verwachting vanaf september 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

‘’Mooi dat we weer een extra deel van Den Haag gaan voorzien van glasvezel. Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Den Haag neemt een voortrekkersrol in de uitrol van glasvezel. Het proces van de uitrol wordt met de recent getekende overeenkomst aanzienlijk versneld in de hofstad. Ik ben trots dat wij daar met deze aankondiging weer een bijdrage aan kunnen leveren.’’

Kerkrade krijgt Glasvezel

In Kerkrade krijgen bijna 25.000 huishoudens toegang tot internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. De werkzaamheden in de wijken Kerkrade Noord, Oost en West beginnen in juni. Vanaf oktober 2022 kunnen de eerste huishoudens al gebruikmaken van dit supersnelle internet via glasvezel.

T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste én snelste te worden. Om dat te bereiken, werken we samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Ik ben blij dat we daarin steeds weer een mooie stap maken’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Van origine ben ik Limburger, dus ik ben extra trots dat we de inwoners van Kerkrade kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel en we opnieuw een groot gebied aansluiten.’’

Hellevoetsluis krijgt Glasvezel

Goed nieuws voor ruim 17.500 huishoudens in Hellevoetsluis! Vanaf mei 2022 gaan we de wijken Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, RavenseHoek, Den BonsenHoek, De Kooistee, De Struyten, Hellevoet en Centrum aansluiten op Glasvezel. Nog meer goed nieuws? In augustus 2022 kunnen de eerste woningen hun aansluiting al gebruiken! Naar verwachting zijn medio 2023 alle woningen aangesloten. T-Mobile legt dit glasvezelnetwerk aan in samenwerking met Open Dutch Fiber.

Floris van den Broek van Open Dutch Fiber is blij dat er nóg een gemeente wordt aangesloten. “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via Glasvezel”, zegt hij. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van Glasvezel in Nederland. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via Glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

Glasvezel voor Amsterdam Zuidoost

Samen met Open Dutch Fiber gaan we maar liefst 42 duizend woningen in Amsterdam Zuidoost aansluiten op Glasvezel! Vanaf juli 2022 kunnen de eerste woningen in dit gebied al supersnel internetten via het moderne glasvezelnetwerk. We gaan in Amsterdam Zuidoost een heleboel buurten aansluiten op Glasvezel. Het gaat om verschillende Bijlmer buurten (D, E, F, G, H en K), Nellestein, Gein, Holendrecht en Reigersbos. In februari 2023 zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen mensen in deze wijken thuis internetten met een maximale snelheid van maar liefst. 1 Gbit/s.

Tisha van Lammeren, Chief Comercial Officer van T-Mobile, is blij dat nog meer Amsterdammers straks toegang hebben tot Glasvezel. “De aanleg van Glasvezel in onze hoofdstad is inmiddels gestart en ik ben blij dat we daar binnenkort een aantal wijken in Amsterdam-Zuid kunnen toevoegen. Dit is weer een mooie stap richting onze ambitie om de grootste en snelste te worden op glas. Beschikbaarheid van Glasvezel zou een basisvoorziening voor ieder huishouden moeten zijn. Een bijkomend voordeel van meer Glasvezel is dat het niet alleen supersnel, maar ook heel milieuvriendelijk is. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan andere vaste netwerken. Het elektriciteitsverbruik van Glasvezel is tot zeventien keer lager dan netwerken die stroomsignalen gebruiken.’’

Beverwijk en Heemskerk krijgen Glasvezel

We gaan in Beverwijk en Heemskerk Glasvezel aanleggen samen met Open Dutch Fiber! Al vanaf juni 2022 kunnen de eerste huishoudens Glasvezel gebruiken met een snelheid van wel 1 Gbit/s. In totaal gaan we meer dan 33 duizend huishoudens in Heemskerk en Beverwijk aansluiten.

In Beverwijk sluiten we de wijken Centrum, Vondelkwartier, Prinsenhof, Warande, Keunenplein, Westertuinen, Meerestein, Oosterwijk en Zwaansmeer aan. De werkzaamheden starten daar in april 2022 en al in juni 2022 zijn de eerste woningen aangesloten. In Heemskerk starten we in mei 2022 en sluiten we de wijken Heemskerk-dorp, Commandeurs, Marquette, Hofland, Oosterwijk, Zuidbroek, Heemskerkerduin, Noorddorp, Poelenburg, Oosterzij, Noordbroek, De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers aan. Na de bouwvak kunnen de eerste woningen het supersnelle Glasvezel al gebruiken.

glasvezel nieuwe gebieden den haag transvaal aangesloten

Glasvezel voor Roosendaal

In samenwerking met Open Dutch Fiber gaan we Roosendaal aansluiten op Glasvezel. Maar liefst 32 duizend woningen krijgen supersnel Glasvezel internet. Dit gaan we doen in de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk, Groot Kroeven en Tolberg. We starten in januari en in het eerste kwartaal van 2022 sluiten we al de eerste woningen aan.

Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst: “Voor de particulieren en bedrijven in het stadsgebied van Roosendaal, is het belangrijk dat ook zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijke werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Onze ambitie is om een miljoen huishoudens aan te sluiten. Voor ons is Roosendaal een mijlpaal. Onze teller staat namelijk nu op meer dan 250 duizend woningen die we van plan zijn aan te sluiten op Glasvezel.

Op deze voordelen kun je rekenen

Met gratis Glasvezel liggen er mooie voordelen in het vooruitzicht van de nieuwe gebieden. Zo is Glasvezel het snelste vaste internet, waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Ideaal nu duidelijk is dat thuiswerken voor veel mensen een blijvertje is. Daarnaast heeft Glasvezel extra veel bandbreedte en is het minder storingsgevoelig.

Ik krijg Glasvezel, wat nu?

Woon je in één van de aangekondigde gebieden en krijg je Glasvezel? Dan ben je vast benieuwd wat je nu te wachten staat. Om je woning gratis op Glasvezel aan te sluiten is het belangrijk dat je ons toestemming geeft. Anders mogen we de glasvezelkabel van de straat niet doortrekken naar je woning. In ons blog over Glasvezel aanleggen lees je alles over de volgende vier stappen waarin we jouw woning aansluiten:

  • Stap 1: We leggen Glasvezel aan in jouw straat en doen daarvoor graafwerkzaamheden.
  • Stap 2: Onze monteur komt bij je langs om samen met jou te bepalen waar de glasvezelkabel het beste je woning binnen kan komen.
  • Stap 3: We trekken een glasvezelkabel van de straat naar je woning.
  • Stap 4: Onze monteur komt bij je langs om je woning aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk.

Goed om te weten: we houden je per post op de hoogte van de werkzaamheden. Zo weet je precies wat wanneer gebeurt en wat we van je nodig hebben. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Een open en duurzaamste netwerk

Met Glasvezel krijg jij toegang tot het snelste en duurzaamste netwerk. Dat komt omdat Glasvezel data doorgeeft door middel van lichtsignalen. Andere netwerken doen dit met stroomsignalen. Dit maakt Glasvezel een stuk zuiniger. Bovendien internet je zo écht met de snelheid van het licht.

Ons glasvezelnetwerk is ook een open netwerk. Dit betekent dat meerdere providers via ons netwerk hun diensten aan jou kunnen aanbieden. Zo kies je zelf bij wie je een abonnement neemt over ons netwerk. Je kunt natuurlijk overstappen op Internet & TV van T-Mobile, maar misschien ook bij je huidige provider blijven. Aan jou de keuze!

Doe de postcodecheck om te zien of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Deel dit artikel