Populaire zoekopdrachten

glasvezel nieuwe gebieden aansluiten t-mobile
Overzicht Thuis

Ook Glasvezel voor Roosendaal, Zoetermeer en Venlo-Zuid

16-12-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-12-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een miljoen woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dat gaan we de komende jaren doen. Daarom maken we regelmatig nieuwe steden, dorpen en wijken bekend die Glasvezel krijgen. Ook nu hebben we weer mooi nieuws.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Welk gebied krijgt Glasvezel?

Deze keer mogen we bekendmaken dat meerdere gebieden op onze planning komen: Roosendaal, Zoetermeer, Venlo-Zuid, Rotterdam Alexander en Leidschendam-Voorvurg.

Glasvezel voor Roosendaal

In samenwerking met Open Dutch Fiber gaan we Roosendaal aansluiten op Glasvezel. Maar liefst 32 duizend woningen krijgen supersnel Glasvezel internet. Dit gaan we doen in de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk, Groot Kroeven en Tolberg. We starten in januari en in het eerste kwartaal van 2022 sluiten we al de eerste woningen aan.

Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst: “Voor de particulieren en bedrijven in het stadsgebied van Roosendaal, is het belangrijk dat ook zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijke werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Onze ambitie is om een miljoen huishoudens aan te sluiten. Voor ons is Roosendaal een mijlpaal. Onze teller staat namelijk nu op meer dan 250 duizend woningen die we van plan zijn aan te sluiten op Glasvezel.

Glasvezel voor Zoetermeer

In Zoetermeer zijn we al volop bezig met de wijken Seghwaert en Buytenweg De Leyens aan te sluiten op Glasvezel. Nog voor het einde van 2021 zijn de eerste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt.

Het bijzondere daaraan is dat dit met een innovatieve aanlegmethode gebeurt. Die zorgt ervoor dat we vijf keer zo snel te werk gaan. Voor het einde van 2022 is het noordelijke deel hierdoor op Glasvezel aangesloten. Begin 2022 starten we ook met het aansluiten van 20.924 woningen in het zuiden van Zoetermeer.

Glasvezel voor Venlo-Zuid     

In Venlo-Zuid gaan we bijna 24.000 woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dit doen we in samenwerking met Open Dutch Fiber in de wijken Blerick, Tegelen en Belfeld. We starten met de werkzaamheden in november. In maart 2022 sluiten we de eerste woningen aan op Glasvezel. Naar verwachting zijn we in oktober 2022 klaar met deze werkzaamheden, maar het is onze intentie om daarna ook de rest van Venlo aan te sluiten.

Sjors Peeters, wethouder leefbaarheid, ouderenzaken, wonen en wijken is enthousiast over dit nieuws. “Glasvezel is in deze tijd onmisbaar voor iedereen die gebruik wil maken van de moderne communicatiemiddelen zoals videobellen”, aldus Peeters. “We zijn blij dat nu de eerste kernen worden aangesloten en dadelijk de hele gemeente Venlo gebruik kan maken van deze snelle internetverbinding.”

Glasvezel voor Rotterdam Alexander

Voor Rotterdam Alexander is er ook goed glasvezelnieuws. Want ook hier sluiten we in samenwerking met Open Dutch Fiber woningen aan. In totaal meer dan 41.000. We beginnen in november in de wijk Ommoord en daarna volgen Zevenkamp, Het Lage Land, Oosterflank, Prinsenland en ’s-Gravenland. Naar verwachting zijn we in februari 2023 klaar.

Roos Vermeij, wethouder van Economie, wijken en kleine kernen in Rotterdam is enthousiast. “Snel en veilig internet is een basisbehoefte geworden”, stelt ze. “Dat is de afgelopen periode wel gebleken voor Rotterdammers die thuiswerken, maar bijvoorbeeld ook voor de gezondheidszorg en voor ondernemers die hun werk steeds vaker online aanbieden. De komende jaren willen we zorgen dat alle Rotterdammers zich kunnen aansluiten op een snelle en veilige internetverbinding met volop keuze aan internetdiensten. Ik ben erg blij dat Open Dutch Fiber en T-Mobile gaan starten met de aanleg van glasvezel in Prins Alexander. Dat brengt ons weer een stap dichterbij onze ambitie voor heel Rotterdam.”

glasvezel t-mobile aansluiten

Glasvezel voor Leidschendam-Voorburg

Ook Leidschendam-Voorburg gaan we in samenwerking met Open Dutch Fiber aansluiten op ons glasvezelnetwerk. In totaal gaan we meer dan 37.000 woningen aansluiten in de wijken Het Lien, Prinsenhof, De Zijde, De Heuvel en Voorburg. We starten de werkzaamheden in november van dit jaar en verwachten begin 2023 deze woningen te hebben aangesloten.

Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt bij T-Mobile, zegt daarover: “Super om te zien dat we in dit deel van Leidschendam-Voorburg bewoners gaan voorzien van glasvezel. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Daar ben ik trots op. Glasvezel biedt ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Wij gaan voor razendsnel vast glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs. Alleen zo wordt Nederland weer de digitale koploper.”

Op deze voordelen kun je rekenen

Met gratis Glasvezel liggen er mooie voordelen in het vooruitzicht van de nieuwe gebieden. Zo is Glasvezel het snelste vaste internet, waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Ideaal nu duidelijk is dat thuiswerken voor veel mensen een blijvertje is. Daarnaast heeft Glasvezel extra veel bandbreedte en is het minder storingsgevoelig.

Ik krijg Glasvezel, wat nu?

Woon je in één van de aangekondigde gebieden en krijg je Glasvezel? Dan ben je vast benieuwd wat je nu te wachten staat. Om je woning gratis op Glasvezel aan te sluiten is het belangrijk dat je ons toestemming geeft. Anders mogen we de glasvezelkabel van de straat niet doortrekken naar je woning. In ons blog over Glasvezel aanleggen lees je alles over de volgende vier stappen waarin we jouw woning aansluiten:

  • Stap 1: We leggen Glasvezel aan in jouw straat en doen daarvoor graafwerkzaamheden.
  • Stap 2: Onze monteur komt bij je langs om samen met jou te bepalen waar de glasvezelkabel het beste je woning binnen kan komen.
  • Stap 3: We trekken een glasvezelkabel van de straat naar je woning.
  • Stap 4: Onze monteur komt bij je langs om je woning aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk.

Goed om te weten: we houden je per post op de hoogte van de werkzaamheden. Zo weet je precies wat wanneer gebeurt en wat we van je nodig hebben. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Een open en duurzaamste netwerk

Met Glasvezel krijg jij toegang tot het snelste en duurzaamste netwerk. Dat komt omdat Glasvezel data doorgeeft door middel van lichtsignalen. Andere netwerken doen dit met stroomsignalen. Dit maakt Glasvezel een stuk zuiniger. Bovendien internet je zo écht met de snelheid van het licht.

Ons glasvezelnetwerk is ook een open netwerk. Dit betekent dat meerdere providers via ons netwerk hun diensten aan jou kunnen aanbieden. Zo kies je zelf bij wie je een abonnement neemt over ons netwerk. Je kunt natuurlijk overstappen op Internet & TV van T-Mobile, maar misschien ook bij je huidige provider blijven. Aan jou de keuze!

Doe de postcodecheck om te zien of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Postcodecheck

Weten of jij ook Glasvezel hebt? Doe de postcodecheck en je weet het binnen een minuut.

Deel dit artikel