T-Mobile blog Founders blog
glasvezel toestemming
Overzicht Thuis

Supersnel internet: eerst Glasvezel toestemming geven

04-11-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-11-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Er komt Glasvezel in de wijk. En dat is goed nieuws, want daarmee heb je de mogelijkheid om te genieten van supersnel en stabiel internet. Je hebt misschien al bericht gekregen van onze partner Open Dutch Fiber dat je woning aangesloten wordt op het glasvezelnetwerk van T-Mobile. Dat aansluiten is gratis. Maar het is wel belangrijk dat je toestemming geeft. Waarom? Dat lees je in dit blog.

Waarom moet je Glasvezel toestemming geven?

Voordat Open Dutch Fiber je woning kan aansluiten op Glasvezel, hebben ze je toestemming nodig. Dit hebben ze nodig om een kabel vanaf de straat door te leggen naar je woning. Zonder je toestemming mag Open Dutch Fiber niet in jouw tuin en woning aan het werk.

Heb je een tuin of een oprit? Dan gaat de kabel onder de grond door. Planten blijven heel en de stoep gaat niet helemaal open. Ook komt onze monteur langs om te kijken waar de glasvezelkabel het beste in je woning past. Dat is meestal de meterkast.

glasvezel toestemming 2022

Hoe geef je toestemming?

Heb je een brief van ons ontvangen over het aansluiten van Glasvezel in jouw buurt? Daar vind je informatie over hoe je de toestemming voor Glasvezel geeft. Heb je die gemist of niet ontvangen? Via de postcodecheck zie je snel en gemakkelijk of Glasvezel in je buurt beschikbaar is of komt. Je kunt vervolgens ook op deze manier toestemming geven.

POSTCODECHECK

Doe onze Glasvezelcheck en je weet binnen één minuut of Glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Toestemming gegeven en nu?

Heb je toestemming gegeven voor een glasvezelaansluitpunt in je woning? Dan is tijd voor de volgende stap: je huis aansluiten op Glasvezel. Dit gaat Open Dutch Fiber doen en dat aansluiten is gratis. En weet je nog niet of je daadwerkelijk Glasvezel wil? Geen probleem. Het aansluiten is vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht om de aansluiting te gebruiken en een abonnement af te sluiten. Nadat je toestemming geeft, laat Open Dutch Fiber je vanzelf weten wanneer je woning wordt aangesloten.

Hoe gaat het aanleggen van Glasvezel in zijn werk?

Het aanleggen van Glasvezel gaat in een paar stappen. We kondigen eerst aan dat er Glasvezel bij je in de buurt wordt aangelegd. Daarna komt de monteur op bezoek om te kijken waar de glasvezelaansluiting het beste wordt geïnstalleerd. Vervolgens beginnen de graafwerkzaamheden. Dat wordt meestal in één dag gedaan. Daarna wordt de woning aangesloten en tot slot wordt de Glasvezel verbinding aangezet nadat je een abonnement afsluit.

Hier lees je meer over Glasvezel aanleggen in jouw buurt.

5 redenen om voor Glasvezel te kiezen

Twijfel je nog of Glasvezel iets voor jou is? Er zijn veel voordelen van Glasvezel. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Even snel up- als downloaden. Bij andere netwerken zit daar een groot verschil in. Een snelle upload is handig om bestanden te delen of online te gamen.
  • Minder storingen. De kans dat het internet uitvalt is met Glasvezel zeer klein.
  • Kwaliteit met meerdere apparaten blijft hetzelfde. Met Glasvezel kan iedereen in huis tegelijkertijd downloaden, gamen en Netflix streamen.
  • Milieuvriendelijk. Glasvezel verbruikt tot zeventien keer minder stroom dan andere netwerken. Ook roest het niet, waardoor de bodem niet vervuild raakt.
  • Geen beperkingen vanuit de buurt. Met Glasvezel heeft iedereen zijn eigen aansluiting. Je merkt dus geen vertraging als de hele buurt aan het streamen is.

Maar voordat dit alles gebeurt, is het dus belangrijk om de Glasvezel toestemming te geven. Vanaf dat moment kunnen we aan de slag en krijg jij toegang tot supersnel internet.

Deel dit artikel