T-Mobile blog Founders blog
wifi analyzer: dit kun je ermee
Overzicht Thuis

Haal álles uit je Glasvezel met een wifi analyzer

08-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat moeten we nog zonder wifi? Wel zo handig als je wifi dan ook doet wat het belooft: een snelle verbinding, zodat jij alles kunt doen wat je wil doen. Zou je een hoge internetsnelheid moeten hebben, maar merk je er bar weinig van? Dan biedt de wifi analyzer de juiste oplossing. Je ziet direct waar de problemen zich bevinden en vooral hoe dit beter kan. Zo haal jij tenminste écht alles uit je supersnelle internetverbinding. 

Wat is een wifi analyzer?

De naam zegt het eigenlijk al: een wifi analyzer analyseert je internetgegevens. Dat gebeurt via een app, die je kunt downloaden op je telefoon. En het allerbelangrijkste: het zorgt er dus voor dat jij weer snel kunt internetten. Je maakt niet voor niets gebruik van een glasvezelnetwerk, toch? Met de wifi analyzer apps is trage wifi gelukkig verleden tijd. Zo weet je precies wat er moet gebeuren om weer snel te kunnen streamen of te werken.

Wat doet een wifi analyzer?

Om gegevens te analyseren, moet je wifi analyzer natuurlijk eerst gegevens verzamelen. Een wifi analyzer verzamelt daarom alle gegevens die nodig zijn om te zien hoe en waar precies verbetering nodig is. Zonder het al te technisch te maken: we hebben het over info van verschillende kanalen en toegangspunten binnen je netwerk. Deze info wordt verzameld in een overzichtelijk dashboard dat je inzicht geeft met behulp van rapportages. In de rapportages lees je wat de oorzaak is van je trage wifi én natuurlijk wat je daaraan kunt doen. Is de conclusie dat je met teveel buren en vrienden op één netwerk zit? Dan schakel je – binnen no time – over naar een minder druk netwerk. Je verspreidt hiermee de drukte. Zo simpel kan het zijn.

Goede wifi analyzer apps

Klinkt goed toch, het opsporen van fouten en weer snelle wifi krijgen? Wij vinden van wel. Daarom hebben we hieronder een aantal apps uitgelicht waarmee je dit zelf doet.

Netwerk Analyzer Lite

Deze app is voor de Apple-fans onder ons. De app is namelijk alleen te gebruiken op je iPhone of iPad.

Wil je supersnel internet op je mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld op de iPhone SE? Download dan deze app en scan direct waar je de snelste verbinding vindt.

App image
Network Analyzer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Network Analyzer is a lite version of Network Analyzer Pro – an advanced tool for network diag…

Download deze app hier

WiFi analyzer

Download deze app in de Google Playstore en tover je telefoon om tot een analyseapparaat voor je mobiele telefoon. Met deze app zoekt je telefoon naar het meest rustige kanaal. Gelukt? Dan geniet je van het snelste internet dat op dat moment beschikbaar is. Zo surf je altijd nét wat sneller dan de rest.

Google Play is beschikbaar voor Android en is te downloaden via je nieuwste Samsung Galaxy S23+ bijvoorbeeld.

App image
Wifi Analyzer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Turns your android phone into a Wi-Fi analyzer!

Download deze app hier

NetSpot

Naast mobiele telefoons maken desktops ook gebruik van wifi. Denk aan Windows en MacOS. De NetSpot app is er namelijk ook voor deze besturingssystemen. Deze app werkt ongeveer hetzelfde als bovenstaande apps. Je scant en ontdekt waar zich de meest optimale verbinding bevindt.

App image
NetSpot WiFi Site Survey Tool
Rating starRating starRating starRating starRating star

Discover, compare, survey, and analyze WiFi networks with NetSpot.

Download deze app hier

Goede wifi is al-tijd belangrijk voor Glasvezel

Waarom is een wifi analyzer zo belangrijk? Om ons heen zien we – door het hele land – dat er meer en meer glasvezel komt. Wij worden alleen maar blij van deze ontwikkeling natuurlijk, en jij vast ook. Met Glasvezel maak je gebruik van een eigen netwerk.

Daardoor is het een stuk stabieler dan “gewoon” internet en 5G. Ook is de kwaliteit beter. Wist je trouwens dat glasvezelinternet het meest milieuvriendelijkste netwerk is?

Klinkt goed toch? Alleen is er één maar. Als je tóch problemen hebt, wat dan? Dan moet je verbinding alsnog geoptimaliseerd worden. En als je geen idee hebt hoe en waar je die optimale verbinding naar boven tovert, dan heeft Glasvezel nog steeds niet veel nut.

Download de apps, analyseer je problemen en geniet vandaag nog van het allersnelste internet. Op ieder moment van de dag.

POSTCODECHECK

Doe onze Glasvezelcheck en je weet binnen één minuut of Glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Deel dit artikel