Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Glympse: jouw nieuwe favoriete locatie-deel-app

06-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Was er vroeger een wegenatlas of apart navigatiesysteem nodig om op plaats van bestemming te komen, zijn er nu vele oplossingen die alleen maar een smartphone nodig hebben. Glympse laat je niet navigeren, maar brengt anderen wel op de hoogte van jouw locatie en route.

Praktisch en effectief

Glympse is een app die op zichzelf niet briljant is qua gebruiksgemak, maar de functies zijn voor mij zo waardevol dat ik de app blijf gebruiken. Het concept is simpel: selecteer een ontvanger (bijvoorbeeld een telefoonnummer of Facebook) en deel voor een bepaalde periode jouw locatie. Als extra optie kan er nog een gepersonaliseerd bericht meegegeven worden en de uiteindelijk bestemming. De ontvanger ziet dan een persoonlijke link die exact toont waar de verzender van de Glympse op dat moment is. Hierbij wordt onder andere de snelheid aangegeven en, indien het eindpunt is ingesteld, ook de aankomsttijd. Standaard is de locatie privé en alleen zichtbaar voor degene die jij hebt geselecteerd, maar ook het openbaar delen is een optie nadat hier expliciet toestemming voor is gegeven.

Agenda-koppeling

Zelf gebruik ik Glympse bijvoorbeeld op mijn wederhelft op de hoogte te stellen als ik van mijn werk of andere locatie vertrek. Simpel en effectief. Als verzender van de Glympse kun je ook zien wie en of er ‘live’ gekeken wordt naar jouw route. De app biedt ook opties om favorieten in te stellen en is er een koppeling met je agenda mogelijk. Dreig je te laat te komen voor een afspraak, kan er automatisch een Glympse worden voorbereid om de anderen op de hoogte te stellen!

Zoals aangeven, de functie gebruik ik erg veel, maar het invoeren van een Glympse is niet altijd even ideaal. Het selecteren van een contactpersoon werkt niet intuïtief, nadat de juiste contactpersoon is aangevinkt, is er geen bevestigingsknop te vinden. Het is dus de bedoeling dat de vorige-knop op je Android-toestel gebruikt wordt. Dit geldt overigens voor alle invulvelden. Het geheel is wel opgemaakt in Material Design zoals we dat kennen van Android 5.0 Lollipop. Glympse proberen, downloaden kan voor Android in de Play Store, maar ook voor iPhone in de AppStore.

Lol met Glympse

Natuurlijk is het handig om je locatie te delen, de ontvanger weet precies hoe laat je aankomt, maar ik wil ook graag een verhaal delen. Ik was op weg naar een collega en stuurde hem een Glympse met daarin de tijd dat het nog zou duren voordat ik aankwam op de plaats van bestemming. Het betrof een nieuwbouwwijk, die nog niet ontzettend goed gedocumenteerd was in mijn navigatie, dus ik heb letterlijk een half uur rondgereden om de locatie te vinden. In de tussentijd, hoorde ik achteraf, heeft mijn collega veel lol gehad met het volgen van mijn verkeerde routes, samen met een aantal andere mensen in zijn videogesprek. Tot op de dag van vandaag word ik hier met zeer grote regelmaat aan herinnerd, bedankt Sander!

Deel dit artikel