T-Mobile blog Founders blog
goedkope samsung telefoon
Overzicht Mobiel

4 goede én goedkope Samsung telefoons in 2022

23-03-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-03-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung telefoons zijn mooi, snel en zitten boordevol goede extra’s. Zoals professionele camera’s. Ook veel goedkope Samsung telefoons hebben deze voordelen. Benieuwd welke? Wij zetten de vier beste betaalbare Samsungs voor 2022 op een rij.

De beste goedkope Samsung telefoons van dit moment

Er zijn een heleboel Samsung telefoons. Stuk voor stuk met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Benieuwd naar de beste goedkope Samsung telefoons? Deze vier exemplaren hebben veel in hun mars én zijn minder dan € 300. Je kunt ze allemaal kopen in combinatie met een goedkoop abonnement.

goedkope samsung telefoons

Samsung Galaxy A52s

De Samsung Galaxy A52s barst van de goede eigenschappen. Zo heeft hij een uitstekend 6,5 inch Amoled-scherm met een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Dat betekent veel details, levendige kleuren en een perfecte kijkervaring. Daarbij heeft het scherm een verversingssnelheid van 120 Hz. Zo scrol je soepel en reageert het scherm perfect op je aanrakingen.

Ook is hij razendsnel dankzij de Snapdragon 778 5G processor, met een kloksnelheid van 2,4 GHz. Apps starten daarom heel snel op. Nog andere hoogtepunten? Zeker. Een sterke hoofdcamera met 64 megapixel, die wordt ondersteund door een 12 megapixel ultragroothoekcamera, een 5 megapixel macrolens en een 5 megapixel dieptelens. En hou je van selfies nemen en beeldbellen? Dan zit je met de Samsung Galaxy A52s gebakken. Die heeft namelijk een selfiecamera van 32 megapixel. Haarscherp dus.

Redenen om voor deze goedkope Samsung telefoon te gaan:

 • 6,5 inch Amoled-scherm
 • Snapdragon 778G 5G processor met een kloksnelheid van 2,4 GHz
 • 120 Hz beeldverversing
 • Grote 4500 mAh batterij
 • 64 megapixel hoofdcamera
Samsung Galaxy A52s

Koop de Samsung Galaxy A52s met groot 6,5 inch Amoled-scherm. Geniet van de mooiste kleuren. En van de 120 Hz, waardoor het scherm perfect reageert op je aanrakingen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy A52s Lila

Samsung Galaxy A32

Ook de Samsung Galaxy A32 is een goedkope Samsung telefoon. Hij heeft een strakke uitstraling dankzij dunne schermranden. Het 6,4-inch scherm heeft een Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels en heeft nog Amoled-technologie ook. Wat dat betekent? Dat je levendige, heldere kleuren ziet op je scherm. Levensecht. En vol details. Ook ververst hij het beeld met 90 Hz. Dat staat gelijk aan 90 verversingen per seconde. Daarom reageert het snel op je aanrakingen en scrol je lekker soepel.

Naast de mooie buitenkant, mogen de specs aan de binnenkant er ook zijn. Zo heb je een octacoreprocessor met een maximale kloksnelheid van 2 GHz. Dat houdt in dat apps snel opstarten. Zo is hij snel in gebruik. Wat nog meer fijn is? De grote 5000 mAh batterij. Zo doe je lang op één lading. En geniet je extra lang van deze hoogwaardige telefoon, die ook goede camera’s heeft. Vier camera’s op de achterkant. En een 20 megapixel-selfiecamera aan de voorkant. Voor de mooiste selfies en haarfijn beeldbellen.

Redenen om voor deze goedkope Samsung telefoon te gaan:

 • 6,4 inch Amoled-scherm
 • Grote 5000 mAh batterij
 • Snel scherm dat met 90 Hz ververst
 • Heel veel cameramogelijkheden
 • Selfiecamera van 20 megapixel.

Samsung Galaxy Xcover 5

Wil je graag een goedkope én compacte Samsung telefoon? Ga dan voor de Samsung Galaxy Xcover 5. Dit is een telefoon zonder al te veel poespas. Verwacht niet de beste specs of grootste wonderen. Nee. Je krijgt met de Xcover 5 een telefoon die waterdicht is en tegen méér dan een stootje kan.

De telefoon heeft een 5,3 inch IPS-scherm en is met zijn afmetingen 147,1 bij 71,6 kleiner dan andere goedkope Samsung telefoons. Deze compacte telefoon heeft verder genoeg kwaliteit onder de motorkap waardoor hij vooral heel snel is. Dat komt door de maximale kloksnelheid van de Exynos 850 processor. Die is 2 GHz. Meer dan genoeg rekenkracht om de populairste apps soepel te gebruiken.

Redenen om voor deze goedkope Samsung telefoon te gaan:

 • Extra stevig ontwerp
 • IP68-certificaat zodat hij dertig minuten onder water overleefd (maximale diepte 1,5 meter)
 • Een telefoon zonder poespas
 • Degelijke hoofdcamera met 16 megapixel
 • Snelle processor met kloksnelheid van 2 GHz
Samsung Galaxy Xcover 5

Koop de Samsung Xcover 5 als je een compacte, stevige telefoon wilt die vooral goed tegen een stootje kan.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy Xcover 5 Zwart

Samsung Galaxy A22

Tot slot: de Samsung Galaxy A22. Deze Samsung heeft een mooi lijstje aan specs. Zo heeft ook deze Samsung een kleurrijk 6,4 inch Amoled-scherm, met een HD+-resolutie van 1600 x 720 pixels. Iets minder dan de twee eerste telefoons die we beschrijven, maar je geniet nog steeds van veel details. En het is nog zuiniger ook. Ook ververst het scherm 90 keer per seconde. Zo scrol je soepel door het laatste nieuws en reageert het scherm goed op aanrakingen tijdens het gamen.

Verder heeft hij een grote 5000 mAh batterij waar je lang mee doet. Naast de grote batterij heeft hij ook veel bovengemiddelde specs.

Redenen om voor deze goedkope Samsung telefoon te gaan:

 • Helder en detailrijk Amoled-scherm met HD+-resolutie
 • Groot schermformaat van 6,4 inch om te appen en streamen
 • 90 Hz verversingssnelheid
 • Goede 48 megapixel hoofdcamera
 • Grote 5000 mAh batterij

De beste telefoons van 2023

Nieuwe Samsungs horen bij de beste telefoons van dit moment. Check ze in ons lijstje van de beste telefoons van 2021. Wil je een telefoon die kans maakt om de beste van 2023 te worden? Dat snappen we. Dan is de Samsung Galaxy S23 misschien wel iets voor jou.

Deel dit artikel