T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Mobiel

Welke goedkope smartphones met goede camera zijn er?

18-04-2023 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-04-2023 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De hoofdprijs betalen voor een mobiele telefoon die goede foto’s maakt? Dat is niet nodig. Steeds meer budget smartphones hebben goede camera’s met meerdere lenzen en veelzijdige functies. In dit blog lees je alles over de goedkoopste smartphones met de beste camera’s.

5 goedkope smartphones met goede camera’s voor 2023

Zoek je voor je telefoonabonnement bij T-Mobile een goedkope smartphone met goede camera? Hieronder lichten wij vijf budget smartphones met goede camera’s voor je uit.

Google Pixel 6A: Prachtige kleuren en veel details

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar de Google Pixel 6A maakt zeer goede foto’s. Kijk je puur naar zijn camera specificaties? Dan is het niet heel spannend. Zeker ten opzichte van andere goedkope smartphones met goede camera’s. De Google Pixel 6A maakt het verschil met het feit dat Android perfect op de hardware is afgestemd.  Door een haast perfecte combinatie tussen soft- en hardware maak je zo alsnog de mooiste plaatjes.

Zo zijn je foto’s superscherp dankzij de goede autofocus, zijn foto’s met weinig licht door de software vaak erg scherp en komen kleuren op een zonnige zomerdag uitstekend naar voren. De hoofdcamera schiet foto’s in 12 megapixel. Daarnaast is er een ultragroothoeklens van 12 megapixel. Voor de selfies heb je een 8-megapixelcamera. 

De foto’s die je schiet zijn rijk en vol details. Dat geldt ook voor de videos. Je schiet ze in een hoge 4K-resolutie met 60 frames per seconden. Daardoor zijn het video’s die je zonder problemen deelt op je socials. 

Cameraspecificaties van de Google Pixel 6A:

 • Camera achterkant:
  • Hoofdcamera: 12,2 megapixel, 1/2,55-inch sensorgrootte, f/1,7 diafragma
  • 12 megapixel ultragroothoeklens, kijkhoek van 114 graden
  • Filmen in 4K tot aan 60 fps, of in Full HD van 30 tot 240 fps.
 • Camera voorkant:
  • 8 megapixel selfiecamera met f/2.0 diafragma
Google Pixel 6a

De Google Pixel 6A maakt foto’s met zeer natuurlijke kleuren en vol details. Ook wanneer je minder licht hebt.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Google Pixel 6A Zwart Google Pixel 6A Wit Google Pixel 6A Groen

Xiaomi Redmi Note 11

De Xiaomi Redmi Note 11 is ook een topper. Deze smartphone van Xiaomi heeft een hoofdcamera van 50 megapixel. Deze schiet dag en nacht mooie plaatjes.

Daarnaast heeft de telefoon een ultragroothoeklens. Ideaal voor panoramafoto’s of om grote groepen mensen op de foto te krijgen. Verder heeft de Xiaomi Redmi Note 11 een macrolens en een dieptesensor met 2 megapixel. Handig voor close-ups en portretten. Aan de voorkant vind je een prima selfiecamera van 13 megapixel.

Dit maakt de Xiaomi Redmi Note 11 een van beste goedkope smartphones met goede camera’s.

Cameraspecificaties van de Xiaomi Redmi Note 11:

 • Camera achterkant:
  • Hoofdcamera: 50 megapixel, 1/2.76-inch sensorgrootte, f/1,8 diafragma
  • 8 megapixel ultragroothoeklens, kijkhoek van 118 graden
  • 2 megapixel macrocamera
  • Dieptesensor 
 • Camera voorkant:
  • 13 megapixel selfiecamera met f/2.4 diafragma, 1/3,1” sensorgrootte

Samsung Galaxy A34

De Samsung Galaxy A34 is een betaalbare telefoon met in totaal vier camera’s. De hoofdcamera schiet goede beelden in 48 megapixel. Ter ondersteuning is er een ultragroothoeklens van 8 megapixel. Die legt mooie panorama’s vast en je kunt ’m ook gebruiken om iedereen van je familie op de foto te krijgen.

Handig is dat de hoofdcamera een slimme autofocus heeft. Zo breng je ook op grote afstand alles scherp in beeld. Bovendien heeft de camera optische beeldstabilisatie. Als je handen niet helemaal stil houdt tijdens het filmen of fotograferen, merk je daar weinig van.

De Galaxy A34 heeft een goede macrolens van 5 megapixel voor close-ups en een dieptesensor van 2 megapixel voor portretten. Dit maakt deze betaalbare telefoon op cameragebied ontzettend veelzijdig. Selfies schiet je zelfs in 13 megapixel. Perfect voor mooie zelfportretten waarbij je ook makkelijk de camera-instellingen aanpast.

Cameraspecificaties van de Samsung Galaxy A34:

 • Camera achterkant:
  • Hoofdcamera: 48 megapixel met f/1,8 diafragma met 1/2,0” sensorgrootte
  • Ultragroothoekcamera: 8 megapixel met f/2,2 diafragma en 1/4,0” sensorgrootte
  • Macrocamera: 5 megapixel met f/2,4 diafragma
 • Camera voorkant:
  • Selfiecamera: 13 megapixel met f/2,2 diafragma en 1/3,1” sensorgrootte
Samsung Galaxy A34

De Samsung Galaxy A34 is een gloednieuwe telefoon met goede camera’s. Daarmee haal je een telefoon in huis die jaren meegaat.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy A34 Zwart Samsung Galaxy A34 Groen Samsung Galaxy A34 Paars Samsung Galaxy A34 Zilver

OPPO Reno8 Lite

Telefoons van OPPO hebben altijd wel wat verrassends in huis. Dit zijn goede telefoons die niet te duur zijn. Zo ook de OPPO Reno8 Lite. Deze goedkope smartphone heeft goede camera’s voor zijn prijs. Met de vier camera’s schiet je altijd het perfecte plaatje.

Het begint met de hoofdcamera van 64 megapixel. De foto’s die je hiermee maakt zijn vol details. Ook presteert de telefoon uitstekend wanneer het wat donkerder is. Een buitenfeestje leg je met deze telefoon goed vast. De hoofdcamera wordt bijgestaan door een twee camera’s van 2 megapixels: een macrocamera en een dieptesensor. Je portretfoto’s zien hierdoor nog mooier.

 • Camera achterkant:
  • Hoofdcamera: 64 megapixel met f/1,7 diafragma
  • Macrocamera: 2 megapixel met f/2,4 diafragma
  • Dieptesensor
 • Camera voorkant:
  • Selfiecamera: 16 megapixel met f/2,4 diafragma
OPPO Reno8 Lite

De OPPO Reno8 Lite heeft een goede hoofdcamera van 64 megapixel. Door de andere twee camera’s maak je er mooie profielfoto’s mee.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

OPPO Reno 8 Lite Zwart

Motorola Edge 30 Neo

De Motorola Edge 30 Neo is de nieuwste goedkope smartphone met goede camera. Met dit model profiteer je van de nieuwste technieken. Via AI functies heb je bijvoorbeeld een slimme beeldoptimalisatie. Daardoor zijn je foto’s extra scherp.

Aan de achterkant heb je een 64 megapixel hoofdcamera. Daarmee maak je prachtige foto’s. Ook in het donker dankzij de Night Vision modus van de smartphone. Een andere handige techniek in de Motorola Edge 30 Neo is de slimme compositie, waarmee iedereen goed op de foto staat. Ook ondersteunt de telefoon een portret modus, waardoor je de scherpte van een DSLR-camera creëert. De 13 megapixel ultragroothoekcamera helpt je met een groepsfoto of een panorama.

Aan de voorkant heeft de Motorola Edge 30 Neo een 32 megapixel selfiecamera. Met de Face Beauty technologie komen je selfies nog beter tot hun recht. En de kleuren kloppen dankzij de Spotkleur functie ook altijd. 

 • Camera achterkant:
  • Hoofdcamera: 64 megapixel met f/1,8 diafragma
  • Ultragroothoekcamera: 13 megapixel met f/2,2 diafragma
 • Camera voorkant:
  • Selfiecamera: 32 megapixel met f/2,45 diafragma
Motorola Edge 30 Neo

De Motorola Edge 30 Neo is een gloednieuwe smartphone met veel functies. De hoofdcamera en selfiecamera hebben indrukwekkende specificaties.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Motorola edge 30 Neo Zwart

Hoe herken je een goedkope smartphone met een goede camera?

Hierboven staan vijf goedkope smartphones met goede camera’s. Zoek je liever nog even verder naar een goede smartphone of gsm? Dan is het handig om te weten wat een telefooncamera goed maakt. Er zijn veel verschillende onderdelen in de camera die daaraan hun steentje bijdragen.

Natuurlijk is een camera met veel megapixels mooi meegenomen. Dit zegt hoeveel pixels met kleurinformatie wordt opgeslagen. Hoe meer megapixels, hoe meer informatie. Belangrijk, maar het zegt niet alles over de kwaliteit van je foto’s. Welke onderdelen nog meer een grote rol spelen in het maken van mooie foto’s? Wij zetten ze op een rijtje:

 • De lens is het stel ogen van je camera. Sommige telefoons hebben zelfs meerdere lenzen met verschillende functies. Bijvoorbeeld om in te zoomen of om panorama’s te maken. Lenzen van glas zijn beter dan lenzen van plastic.
 • De sensor vangt het licht op en zet dit om naar elektrische signalen. De ene sensor kan dit beter dan de andere. Dit onderdeel bepaalt voor een groot deel hoe realistisch een foto wordt.
 • Met het diafragma regel je hoeveel licht de sensor te zien krijgt. Een camera met een lager diafragma kan meer licht opvangen. Handig om bij minder licht alsnog mooie foto’s te maken!
 • De ene telefoon heeft betere camerasoftware dan de andere. Camerasoftware verwerkt de inkomende beelden tot een betere foto (of doet dit een stuk sneller: ook fijn).
 • Extra mogelijkheden: sommige telefoons stellen extra snel scherp dankzij een laser of maken betere foto’s dankzij optische beeldstabilisatie. Hiermee is de camera minder gevoelig voor de bewegingen van je hand.

Zonder zorgen foto’s en video’s delen

Foto’s en video’s zijn er om gedeeld te worden. Zeker als ze dankzij de goede camera van topkwaliteit zijn. Met Unlimited Data van T-Mobile deel je foto’s zonder datazorgen. En kun je altijd in topkwaliteit beeldbellen met vrienden en familie. Zolang je maar wilt. Ook met een budget telefoon. Of toch liever een goede prepaid telefoon?

Ben je een fan van Samsung en wil je een goede telefoon voor een scherpe prijs? Hier vind je de beste goedkope Samsung telefoons.

Voor welke goedkope smartphone met goede camera ga jij?

Deel dit artikel