T-Mobile blog Founders blog
google account beheren
Overzicht Mobiel

Alles over je Google account beheren

05-01-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-01-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

YouTube, Google Maps, Gmail: het zijn zomaar een aantal apps die je gebruikt met je Google account. Wil je instellingen en gegevens bekijken en aanpassen? In dit blog lees je meer over je Google account beheren.

Eén account voor al je Google diensten én meer

Vrijwel iedereen met een Android telefoon heeft er één: een Google account. Van Samsung telefoons tot de Xiaomi 11T Pro. Daarmee download je apps uit de Google Play Store, gebruik je Gmail om e-mails te versturen en Drive om bestanden in je persoonlijke cloud op te slaan. Iedereen kan gratis een Google account aanmaken. Ook als je geen Android gebruikt. Dat is handig, want zo kun je met hetzelfde account inloggen op een heleboel verschillende diensten. Je kunt het zelfs gebruiken om makkelijk en snel een account aan te maken voor andere websites en diensten.

Je Google account is daarmee een soort sleutel die past in een heleboel sloten. Hoe meer diensten je gebruikt, hoe meer informatie je account bevat. Daar kun je inzicht in krijgen, want je kunt je Google account beheren.

google account beheren tips

Hoe kan ik mijn Google account beheren?

Je kunt je Google account beheren op myaccount.google.com. Mocht je nog niet zijn ingelogd, dan kun je hier inloggen met je Google account. Wil je van specifieke Google diensten je gegevens beheren? Ga dan naar je persoonlijke Google Dashboard.

Je Google account beheren via myaccount.google.com

Via myaccount.google.com kun je veel algemene zaken van je Google account beheren. We nemen ze met je door.

Privacy en personalisatie

Via myaccount.google.com kun je gemakkelijk je gegevens en privacy beheren. Google geeft je hier allerlei privacysuggesties. Dit zijn manieren die je meer controle en inzicht geven over je privacy. Via deze functie verwijder je bijvoorbeeld gemakkelijk je locatiegeschiedenis en kijkgeschiedenis op YouTube. Je kunt hier ook instellen dat je geen gepersonaliseerde advertenties meer te zien krijgt.

Beveiligingsaanbevelingen bekijken en doorvoeren

Google heeft allerlei handige manieren om je account beter te beveiligen. Dat kan met de beveiligingscheck. Die raadt je bijvoorbeeld aan tweestapsverificatie in te stellen als je dat nog niet gedaan hebt. Tegenwoordig absoluut aan te raden.

Ook handig: wanneer je Chrome gebruikt, slaat de browser – als je dat wil – je wachtwoorden op. Die hoef je dan niet zelf te onthouden om in te loggen op een website. Slimme software van Google checkt of deze wachtwoorden ook staan in uitgelekte databases met wachtwoorden. Is dat zo? Dan toont Google je hier om welke wachtwoorden van welke accounts het gaat. Die kun je dan aanpassen.

Accountopslag beheren en ruimte vrijmaken

Iedereen met een Google account krijgt gratis cloudopslag van het bedrijf. Die kun je hier ook beheren. Je ziet daar je opslagcapaciteit en hoeveel ruimte Drive, Gmail en Google Foto’s in beslag nemen. Zo weet je bij welke dienst je moet zijn om ruimte vrij te maken. Je kunt ook Google Drive opslag kopen en beheren.

Persoonlijke informatie inzien en aanpassen

Ben je benieuwd wat Google allemaal van je weet? Je kunt je ingevulde gegevens in je Google account beheren en aanpassen. Zoals je telefoonnummer, geboortedatum en geslacht, maar ook je voorkeuren en wachtwoorden.

Je Google account beheren via je Google Dashboard

Ook via je Google Dashboard kun je je Google account beheren. Het gaat hier om specifieke informatie van Google apps, zoals:

  • YouTube: hoeveel afspeellijsten heb je, op welke kanalen ben je geabonneerd en wat is je reactiegeschiedenis?
  • Drive: hoeveel bestanden heb je opgeslagen en wie hebben bestanden met je gedeeld?
  • Google Maps: wat is het adres van je huis en werk? Welke plaatsen heb je opgeslagen en welke recensies heb je achtergelaten?
  • Google Agenda: met wie heb je die allemaal gedeeld?
  • Chrome: hoeveel wachtwoorden heb je opgeslagen, hoeveel Chrome extensies gebruik je en wanneer is je zoekgeschiedenis voor het laatst gesynchroniseerd met je Google account?
  • Google Foto’s: hoeveel foto’s heb je opgeslagen en in hoeveel albums?

Daarnaast kun je hier makkelijk bestanden downloaden van de Google diensten die je gebruikt. Handig als je ze ook lokaal opgeslagen wilt hebben. Of als je ze wilt bewaren omdat je je Google account verwijdert.

Deel dit artikel