T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Google lanceert app waarmee je kunt videobellen tussen iOS en Android

16-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor iOS-gebruikers is het al lange tijd een gemakkelijke optie: FaceTime. Met de vooraf geïnstalleerde app kun je makkelijk videobellen tussen verschillende iPhones. Gebruikers van Android waren lange tijd toegewezen op een dienst zoals Skype, maar dat betekende ook altijd dat de persoon die je wilde bellen de app ook geïnstalleerd moet hebben.

Om de concurrentie met die apps aan te gaan, heeft Google, de ontwikkelaar van Android, vandaag een videobeldienst gelanceerd: Duo. De app wordt de komende dagen wereldwijd beschikbaar gesteld voor zowel Android als iOS. Een leuke feature van de app is Knock-Knock. Daarmee krijg je voordat je opneemt al te zien wie er zich aan de andere kant van de lijn bevindt. Die functie werkt overigens alleen als die persoon die belt in je lijst van contactpersonen staat. De app kan dat herkennen omdat je je met je telefoonnummer moet registreren om Duo te gebruiken.

Of Duo een succes wordt, hangt natuurlijk af van de mate waarin mensen de app installeren en gebruiken. Apple heeft met FaceTime het voordeel dat de app al jaren standaard op elk iOS-apparaat geïnstalleerd staat en daarmee elke verkochte telefoon een potentiële gebruiker van FaceTime is. Bij Android is dat (nog) niet zo met Duo.

Doordat FaceTime niet beschikbaar is voor Android, zou Google het met deze app uiteindelijk kunnen winnen van Apple. De vraag is echter of de wens om te videobellen groot genoeg is om iPhone-gebruikers de app te laten installeren.

https://youtu.be/CIeMysX76pM

Deel dit artikel