Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Google Arts & Culture herkent kunstwerken tijdens je museumbezoek

20-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Kom je wel eens in een museum? Zorg dan dat je de app Google Arts & Culture op je telefoon hebt staan. Met deze app kun je namelijk tegenwoordig kunstwerken scannen met je camera om meer informatie te krijgen. De Art Recognizer, zoals de functie heet, werkt nu in Dulwich Picture Gallery in Londen, de Art Gallery in Sydney’s Art Gallery in New South Wales en de National Gallery of Art in Washington. Google wil het aantal musea waar het werkt echter snel uitbreiden.

Geen zin of tijd op naar museum te gaan, dan kun je ook een virtueel bezoekje brengen. Je kunt namelijk via virtual reality rondkijken in musea, eventueel met behulp van een Google Cardboard. Ook het Rijksmuseun zit er digitaal in! Van de verschillende kunstwerken in de collectie kun je ook meteen meer informatie vinden in de app.

 

Wil je alleen kunst met paarden of kastelen zien? Geen probleem: vul het zoekwoord in en je krijgt alle tentoonstellingen over dit onderwerp te zien. Partners van Google kunnen ook nieuws, thema’s of tentoonstellingen onder de aandacht brengen. Zij kunnen ook links toevoegen naar hun YouTube-kanaal.

 

Google Arts & Culture is gratis te downloaden vooriOS en Android.

 

Deel dit artikel