T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Google bedenkt drone waarmee je op afstand vergaderingen kan bijwonen

03-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Google heeft een drone bedacht waarmee je op afstand vergaderingen kan volgen. Dat blijkt uit een patentaanvraag die openbaar is geworden, schrijft Recode. De drone is speciaal ontworpen om binnen te kunnen vliegen en moet obstakels van die ’telerobotten’ normaal ervaren wegnemen.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Zo’n telerobot is doorgaans een paal op wielen met een beeldscherm of tablet. Daarmee kan een persoon in een soort fysieke gedaante alsnog aanwezig zijn op bepaalde locaties. Zulke robots hebben echter wel een beperking: door de wielen kan hij niet zelfstandig traplopen. Ook zijn ze vaak lomp en onhandig. Een kleine drone is volgens Google daarom een veel beter alternatief.

De drone uit het patent van Google heeft een H-vorm met vier propellers. Het apparaat zou een projectiesysteem kunnen dragen, waardoor beelden van een persoon bijvoorbeeld op de muur geprojecteerd kan worden. Ook kan er een video- en audiosysteem aan gekoppeld worden.

Aangename gast

Een drone zou volgens Google bovendien veel makkelijker door een ruimte kunnen bewegen, minder energie kosten. Voor personen die zich in dezelfde ruimte als de drone bevinden, zou de drone bovendien een aangenamere gast zijn dan een gebruikelijke telerobot.

Of Google de drone daadwerkelijk gaat maken, is niet bekend. Een patent is geen garantie dat de bedenker daadwerkelijk met het ontwerp of het idee aan de slag gaat.

Deel dit artikel