T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

google io 2022
Overzicht Mobiel

Google I/O 2022: alles wat je moet weten

24-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De wereld van technologie verandert soms bizar snel. Voor je het weet is er weer een toffe nieuwe smartphone op de markt of krijgt je smartwatch handige updates en nieuwe features. In dit blog lees je alles over de nieuwste aankondigingen van Google op de Google I/O 2022.

Wat is Google I/O?

I/O staat voor Innovation in the Open. De Google I/O Is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google. Hier onthult het bedrijf zijn nieuwe software en hardware. De conferentie richt zich voornamelijk op ontwikkelaars. Maar de keynote is ieder jaar ook online te volgen en voor jou als klant zeker onmisbaar. Hier ontdek je namelijk als eerste alle informatie over de spannendste en tofste updates.

google io 2022 android 13

De grootste aankondigingen op Google I/O 2022

Google I/O stond bol van de aankondigingen. De belangrijkste lichten we hieronder voor je uit.

Android 13

De grootste update waar Google vermoedelijk mee zal komen, is de aankondiging van Android 13. De betaversie van het nieuwe systeem is al een tijdje in de lucht, maar de echte vernieuwde Androidversie komt dit jaar uit.

Een belangrijke update bij Android 13 gaat over het delen van je foto’s en video’s. Stel: je downloadt een app om podcasts mee te beluisteren. Deze app vraagt je dan om toegang tot je mediabestanden. Met de vernieuwingen in Android 13 kan de app dan alleen nog toegang krijgen tot de media die de app nodig heeft. Een podcast-app kan dan geen toegang meer krijgen tot bijvoorbeeld foto’s en video’s, maar alleen tot je audiobestanden. Ook zorgt Google met Android 13 voor verbeteringen in het gebruik van grotere apparaten, zoals Chromebooks en tablets.

Google Pixel 6a

Volgens de geruchten kondigt Google op het Google I/O 2022 evenement de nieuwste smartphone aan in hun reeks: de Pixel 6a. De Pixel telefoons staan erom bekend dat ze betaalbaar zijn. Ideaal dus als je op zoek bent naar een budget smartphone. Van de Pixel 6 kennen we de vloeiende Android-ervaring en het goede camerasysteem: des te meer reden om uit te kijken naar de Pixel 6a.

Wear OS en mogelijk de Pixel Watch

Ook smartwatches zijn dit jaar weer van de partij op de Google I/O. De toffe serie van smartwatches met het Wear OS systeem krijgt vermoedelijk handige software-updates waar consumenten al lang naar uitkijken, nadat het een tijdje stil was rondom Wear OS 3. Gebruikers hopen dat meerdere watches een upgrade krijgen naar Wear OS 3, voor de volledige ervaring van verbondenheid en gebruiksgemak.

Nog spannender zijn de geruchten over de langverwachte Pixel Watch. Deze smartwatch, die zal gaan concurreren met smartwatches van Samsung en Apple, krijgt volgens de geruchten een grote batterij én 4G. De watch gaat dus lang mee en je hebt dan geen smartphone nodig om te bellen of te internetten.

Nog meer gemak met Google Smart Home

Apparaten bedienen met je stem: met het innovatieve Smart Home van Google kan het. De lichten en je thermostaat lager zetten om energie te besparen? Geen probleem. En dat allemaal zonder je telefoon te ontgrendelen. Ook bij deze handige applicatie verwachten we weer flink wat verbeteringen op de Google I/O 2022. Snellere en betere spraakherkenning en meer natuurlijke gesprekken met de AI bijvoorbeeld. Android 13 zal het daarnaast makkelijker maken om meerdere apparaten te bedienen zonder het vergrendelingsscherm te hoeven ontgrendelen.

Wanneer komt de nieuwe versie van Android uit?

Het is nog lastig te zeggen Android 13 precies zal verschijnen. Dit heeft er mee te maken dat iedere fabrikant Android op maat maakt voor de eigen telefoons. Zo is het per telefoon dus verschillend wanneer je er de nieuwste versie van Android op kunt gebruiken.

We snappen goed dat je niet kan wachten om alle vernieuwingen van Android 13 te ervaren op een van de nieuwste smartphones. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stoere Samsung modellen? Met hun hoge verversingssnelheid heb je met Android 13 straks een vloeiende ervaring tijdens het internetten, gamen of series kijken. Of de bliksemsnelle telefoons van Xiaomi met hun mooie display: ideaal met een kersvers nieuw besturingssysteem. Ook telefoons van OPPO vind je bij T-Mobile: betaalbare telefoons met superscherpe camera’s.

We wensen je veel plezier met de nieuwste updates en features van Android!

Deel dit artikel