Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Google Maps gaat je vertellen of er genoeg parkeerplaatsen zijn

18-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Google Maps is voor veel mensen de standaard-app om de juiste weg richting de plek van bestemming te vinden. Google probeert ons dat steeds makkelijker te maken, bijvoorbeeld door bij bedrijven ook openingstijden toe te voegen en rolstoelvriendelijkheid aan te geven. Daar komt binnenkort wellicht een handige functie bij: Google Maps gaat je vertellen hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn.

De functie werd ontdekt door Android Police. Google Maps geeft aan hoe het op een locatie gesteld is met de parkeergelegenheden. Daarbij zijn drie mogelijkheden, die worden aangegeven door een bolletje met een P: makkelijk, gemiddeld en beperkt. Als er inderdaad een beperkt aantal plekken is, kleurt het bolletje rood.

Een tipgever zegt tegen Android Police dat de functie in eerste instantie alleen beschikbaar is voor verschillende grote plekken, zoals winkelcentra en vliegvelden. Zodra je dichter bij een van die bestemmingen komt, krijg je meer informatie te zien over de parkeermogelijkheden.

Testversie

De functie zit nu nog in een testversie van Google Maps. Daardoor kunnen waarschijnlijk alleen gebruikers in de Verenigde Staten met de laatste versie van de app de mogelijkheid gebruiken. Wanneer de functie ook buiten de testversie beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Ook is niet duidelijk of we er in Nederland dan ook gelijk gebruik van kunnen maken.

Deel dit artikel