Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Google Maps krijgt mogelijk functie om je locatie met je vrienden te delen

14-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Google Maps krijgt mogelijk een functie om je locatie te delen met je vrienden. Dat schrijft Ausdroid, dat een bèta van een nieuwe versie van de app heeft ingezien. In die versie van Google Maps, die nog niet is uitgebracht, bevindt zich een tabblad met ‘Vrienden’. Vanuit daar kun je vrienden toevoegen of verwijderen die jouw locatie mogen zien.

Of deze functie daadwerkelijk in Google Maps wordt ingebouwd, is nog niet zeker. Omdat het om een testversie gaat, kan het zijn dat de mogelijkheid uiteindelijk niet in de app terechtkomt. Ausdroid speculeert er echter rustig op los. De functie zou gecombineerd kunnen worden met andere diensten van Google. Als je dan bijvoorbeeld aan de Google Assistent vraagt waar Bart is, kan hij je misschien wel ooit vertellen waar Bart zich bevindt. Ook zou je bijvoorbeeld een notificatie kunnen ontvangen als je kind niet binnen 30 minuten na school thuis is gekomen.

Mocht je je locatie toch heel graag met je vrienden willen delen, dan kan dat al. Begin deze maand bracht Google namelijk al een andere app uit om je locatie met vrienden te delen: Vertrouwde Contacten (Trusted Contacts). Daarmee kunnen gebruikers mensen in hun contactenlijst aanwijzen als een vertrouwde persoon. Die personen kunnen je activiteit in de gaten houden en je locatie zien als je daar toestemming voor geeft.

Deel dit artikel