Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Google stuurt je binnenkort restaurant tips op je mobiel

17-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je een Android-smartphone hebt, dan is de kans groot dat je binnenkort notificaties krijgt van locaties in je omgeving, zoals museums en winkels.

Google lanceerde vorige week Nearby voor Android, een systeem dat het mogelijk maakt om via Bluetooth-beacons berichten te sturen naar telefoons in de buurt. Denk aan interessante weetjes over het museum waar je langs loopt of sportvideo’s als je langs de Amsterdam Arena komt. Luchtvaartmaatschappij United Airlines wil de techniek gebruiken om passagiers bij de gate te tonen welke gratis films ze kunnen kijken.

In alle gevallen krijg je eerst een simpele notificatie te zien. Deze notificatie kan gelinkt zijn aan een app op je telefoon of een website. Ben je niet geïnteresseerd, dan veeg je de notificatie weg, zodat je verder nergens last van hebt.

Google heeft vijf partners voor de lancering van Nearby, maar wat gebeurt er als straks tientallen bedrijven om aandacht schreeuwen om je telefoon? Simpel: je bent niet verplicht de notificaties te ontvangen. Met een druk op de knop ben je uitgeschreven en heb je nergens last van.

Deel dit artikel