Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Google Play komt met deelmogelijkheid voor betaalde apps, muziek en films

15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Google komt eind deze maand met de mogelijkheid om betaalde apps uit de Play Store met familie of vrienden te delen. Dat schrijft CNET. Daarmee is het mogelijk om met een select groepje mensen de aankopen uit de Google Play Store met maximaal zes personen te delen. Je kunt dan dus boeken, muziek, films en apps zonder extra kosten met je gezin delen.

Eén account is de beheerder van de gedeelde aankopen. Hij of zij heeft dan de mogelijkheid om zijn persoonlijke aankopen toe te voegen of te verwijderen aan de familiebibliotheek, zodat andere deelnemers die aankopen ook kunnen gebruiken. Zo kun je expliciete films, boeken of muziek bijvoorbeeld toch verborgen houden van je kinderen en heb je bovendien meer controle over de aankopen die zij eventueel op hun Android-apparaat willen doen.

Deze nieuwe functie betekent waarschijnlijk ook dat je aangekochte games bijvoorbeeld met een groep vrienden kunt delen. Volgens CNET zijn er geen extra kosten verbonden aan het openen van een familiebibliotheek. Wanneer de functie precies uitkomt en of hij daarmee ook gelijk beschikbaar wordt in Nederland, is niet bekend.

Deel dit artikel