Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Google gaat je realtime vertellen hoe druk het restaurant is

22-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Als je ergens wat wilt eten, drinken of een andere leuke activiteit gaat doen, wil je niet binnenkomen om tot de ontdekking te komen dat het stervensdruk is (en dat ze eigenlijk geen plekje meer hebben). Google hielp ons daar al enigszins bij. Zodra je via de zoekmachine zocht op de naam van bijvoorbeeld een restaurant.

Die functie heet populaire tijden en was gebaseerd op analyses van de drukste tijden van die vestiging. Maar het techbedrijf gaat die informatie nu ook realtime laten zien, laat Google op zijn blog weten. Dat betekent dat je geen indicatie te zien krijgt op basis van analyses. In plaats daarvan toont Google de werkelijke drukte op dat moment in bijvoorbeeld een restaurant.

De functie werkt nog niet helemaal vlekkeloos. Mocht het onverhoopt bij aankomst toch drukker zijn dan verwacht, dan kun je een correctie doorgeven aan Google.

Bovendien vult het bedrijf de informatie ook aan, als die bekend is. Een afdeling of dienst van een bedrijf kan bijvoorbeeld tijdelijk niet beschikbaar zijn. Denk aan restaurants, die meerdere uren per dag open zijn, maar niet altijd aan bezorging doen. Ook geeft Google nog steeds aan hoe lang mensen ongeveer op een locatie blijven. Dat alles om jouw impulsieve uitje voor die avond net iets makkelijker te plannen.

Deel dit artikel