T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

google stadia
Overzicht Innovatie

Games streamen met Google Stadia via Glasvezel

22-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het was dé verrassing van 2018: een samenwerking tussen game-ontwikkelaar Ubisoft en Google. De bedrijven demonstreerden samen ‘Project Stream’. Een testproduct waarin de populaire game Assassin’s Creed speelbaar werd in je Chrome-browser. Streaming, dus zonder console of andere hardware.

Het testproduct bleek stiekem al snel veel verder te zijn dan gedacht, want krap vijf maanden na ‘Project Stream’ werd Google Stadia officieel aangekondigd. Een gamingdienst waarmee je jouw favoriete games streamt op je tv, laptop, tablet of telefoon. Zonder dat je daarvoor een console of game-PC in huis hebt. De game staat op een server en daarvan stream jij het beeld.

Zo werkt games streamen via Google Stadia

Google Stadia draait inmiddels op volle toeren. De Stadia Premiere Edition is nu voor € 99 beschikbaar. Je krijgt dan een controller en een Chromecast Ultra om games in 4K te streamen naar je televisie. Eenmaal aangesloten maakt je controller via wifi direct verbinding met de servers van Google. Je bestuurt je game vervolgens echt op afstand, zonder opvallende vertraging. Google Stadia kiest daarbij automatisch de afspeelkwaliteit uit die het beste past bij jouw verbinding. Op die manier hapert een spel niet en speel je vloeiend. Wel zo fijn, want van haperende spelletjes wordt geen enkele gamer vrolijk.

Met Google Stadia is het niet verplicht om games te spelen via de Stadia Premier Edition, want dat kan ook met je eigen controller en apparatuur. Een maandelijks opzegbaar Google Stadia-abonnement kost € 9,99. Google is van plan ook een gratis abonnement van Stadia te lanceren, waarmee je in maximaal Full HD games kunt streamen.

In deze (Engelstalige) video zie je precies hoe je Google Stadia instelt en hoe makkelijk het streamen van games gaat. Absolute kijktip!

Glasvezel: de beste vriend van Google Stadia

Wil je als een gamer pur sang genieten van de beste Google Stadia-ervaring? Check dan of er Glasvezel van T-Mobile op jouw adres beschikbaar is. Dit is het snelste netwerk. Een paar voordelen van Glasvezel maken voor gamers het verschil. Zo heb je met Glasvezel van T-Mobile altijd de verbinding voor jezelf. Deze deel je niet met je buren en dat betekent dat je altijd de beloofde topsnelheid haalt. Daarnaast gaat uploaden met Glasvezel even snel als downloaden. Je besturingsinstructies komen zo extra snel aan op de Google Stadia-server, zodat je het spel sneller bestuurt dan mensen met een ander type verbinding. De echte gamer heeft zo nét dat beetje voorsprong op de concurrentie. Een voorsprong die op het heetst van de strijd het verschil kan maken.

Doe hier de Glasvezelcheck en je weet binnen een minuut of er in jouw wijk Glasvezel beschikbaar is.

games streamen google stadia

Google Stadia groeit gestaag door

Sinds november 2019 is Google Stadia in Nederland beschikbaar. Inmiddels groeit de dienst gestaag verder, want steeds meer titels ondersteunen de streamingdienst. Goed om te weten: je moet games vaak nog wel kopen om ze via Google Stadia te kunnen streamen, al heeft de dienst ook een aanbod van gratis te streamen spellen. Die kun je verzamelen zodra je een abonnement neemt. Op de site van Stadia staat meer informatie. Veel plezier met het ontdekken van deze nieuwe manier van gamen.

Deel dit artikel