Supersnel internet? Glasvezel!

Woon jij in Den Haag en wil jij supersnel internet (tot 1 Gbit/s) in huis? Neem glasvezel! Op deze pagina lees je er alles over.

Glasvezel in den Haag
Het was dé verrassing van 2018: een samenwerking tussen game-ontwikkelaar Ubisoft en techgigant Google. De bedrijven demonstreerden samen ‘Project Stream’. Een testproduct waarin de populaire game Assassin’s Creed speelbaar werd in je Chrome-browser. Streaming, dus zonder console of andere hardware.

Het testproduct bleek stiekem al snel veel verder te zijn dan gedacht en krap 5 maanden na ‘Project Stream’ werd Google Stadia officieel aangekondigd. Een complete gamingdienst die je in staat stelt om je favoriete games te spelen op tv, laptop, tablet of telefoon zonder dat je een console of game-PC in huis hebt.

Soepele beelden

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn streaming gaming is nu al de trend van de toekomst. Voor 129 euro koop je een Stadia Premiere Edition en ontvang je naast een controller ook een Chromecast Ultra om je games ook in 4K te kunnen casten. Aansluiten en installeren gaat snel en gemakkelijk via je smartphone.

Eenmaal aangesloten maakt je controller direct verbinding met de servers van Google via je wifi-verbinding. Je bestuurt je game dus echt op afstand, zonder opvallende vertraging. Het beeld van Stadia is soepel en vloeiend, zelfs op 4K, 60 fps en hdr. Voor een nog betere ervaring kun je de Chromecast Ultra ook bekabeld aansluiten op je internetverbinding. Met een glasvezelverbinding haal je hierbij veruit het beste resultaat.

Voor gebruikers van T-Mobile Glasvezel  is er al helemaal geen vuiltje aan de lucht. Dankzij de snelle, symmetrische verbinding heb je een net zo snelle up- als downloadsnelheid. Daarnaast heb je dankzij het zogenaamde Fiber To The Home (FTTH) ook geen last meer van drukke downloaders in de rest van je straat, je hebt altijd de maximale snelheid tot je beschikking.

Bandbreedte advies volgens Google

Groeien

Google Stadia is pas sinds begin november beschikbaar, dus het aantal games op het platform is nog beperkt. Toch zal de dienst in 2020 verder gaan groeien, zowel qua games als in dienstverlening. Stadia is bijvoorbeeld geen ‘Netflix voor games’, je moet individuele spellen nog steeds los kopen. Maar Google werkt wel met kortingen en exclusieve titels die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Wil je nu al aan de slag met Google Stadia? Dan betaal je naast de aanschaf van de Premiere Edition ook een maandelijks bedrag van €9,99 om games op 4K en 5.1 surround te kunnen spelen. Daarnaast krijg je ook korting op bepaalde aankopen en krijg je gratis toegang tot extra games, zoals bijvoorbeeld Destiny 2: The Collection.

Binnenkort lanceert er Google ook een abonnement waarbij je geen maandelijkse kosten meer hebt. De resolutie is dan weliswaar beperkt tot 1080p, maar je kunt dan wel alle games uit de Stadia-collectie spelen. En dus ook waar, wanneer en met wie je maar wil. Game on!

Supersnel internet? Glasvezel!

Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Blijf op de hoogte
(Beeld: Google)