Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

‘Google stopt met zijn modulaire smartphone Project Ara’

02-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
02-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het moest dé nieuwe smartphone van Google worden: Project Ara, een smartphone waarvan je afzonderlijke kon verwijderen of juist toevoegen. Maar dit idee van de modulaire smartphone heeft definitief het loodje gelegd, blijkt uit informatie die bronnen hebben gegeven aan persbureau Reuters.

Met een modulaire smartphone kun je met verschillende onderdelen zelf een smartphone in elkaar knutselen. Je kunt dus kiezen voor een eigen camera, geheugen of andere sensoren. Het idee voor Project Ara werd in 2013 door Motorola geopperd, met de belofte binnen een jaar te koop te zijn. Het project liep echter meerdere malen vertraging op. Een half jaar geleden werd bekend dat de telefoon pas in 2017 op de markt zou komen. Nu is dat dus ook van de baan.

Geen definitief einde

Google heeft het nieuws tegenover Reuters niet bevestigd. Dat Google met het project stopt hoeft niet het einde van de modulaire smartphone te betekenen. Het bedrijf kan zijn opgedane kennis en licenties verkopen aan andere bedrijven. Bovendien experimenteren andere fabrikanten ook met een modulaire smartphone.

Naast het feit dat je met zo’n telefoon een uniek eigen model kunt maken, zijn voorstanders ook enthousiast over de milieuvoordelen die een telefoon zou hebben. Als bijvoorbeeld de camera kapot gaat, hoef je slechts dat onderdeel te vervangen en niet een hele nieuwe telefoon te kopen.

Deel dit artikel