Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

‘Google werkt niet langer aan zijn zelfrijdende auto’

13-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Regelmatig worden ze vergeleken met golfkarretjes: de zelfrijdende auto’s die Google op dit moment test in de VS. De wagentjes hebben niet echt het uiterlijk van een snelle auto en bevatten enkel nog een stuur omdat dat wettelijk moet. In het uiteindelijke ontwerp zijn ze letterlijk stuurloos. Helaas gaan die zelfrijdende auto’s er nooit komen, want Google stopt met de ontwikkeling, stelt The Information op basis van bronnen rond het project.

Larry Page en Ruth Porat, de CEO en CFO van Google’s moederbedrijf Alphabet, zouden hebben besloten dat het project van doel moet veranderen. Niet langer gaat Google een eigen zelfrijdende auto zonder stuur bouwen  de bedoeling is enkel nog om software te maken voor zelfrijdende auto’s die bestaande autofabrikanten kunnen gebruiken in auto’s, met een stuur. Een auto zonder stuur zou uiteindelijk worden gezien als “niet praktisch”.

Het nieuws doet een beetje denken aan recente berichtgeving over de auto die Apple zou ontwikkelen. Ook dat techbedrijf zou niet langer een eigen auto willen bouwen, maar enkel nog bezig zijn met het maken van software voor zelfrijdende auto’s. Ook binnen de auto-industrie zouden Apple en Google dus elkaars directe concurrenten kunnen worden.

Helemaal nieuw is de samenwerking van Google met de auto-industrie trouwens niet. Google kondigde eerder al samenwerkingen aan met autofabrikanten, zoals de ontwikkeling van honderd zelfrijdende busjes met Fiat. Maar dat Google stopt met zijn golfkarretjes komt toch nog redelijk onverwacht.

Deel dit artikel