Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Google Tango maakt museumbezoek leuker er leerzamer via augmented reality

10-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De camera is tegenwoordig een uitstekende en goed werkende component van je smartphone. Toch kan er altijd meer mee dan je denkt. Neem augmented reality, waarbij de echte wereld via het scherm van je smartphone wordt aangepast. Een perfect voorbeeld daarvan zagen we afgelopen zomer, maar Google maakt dankzij Tango je museumbeleving een stuk interessanter.

Tango is een technologie voor smartphones en tablets die dankzij camera’s en sensoren in staat is om de wereld om zich heen waar te nemen. Hij kan dus een 3D-omgeving analyseren. De eerste telefoon die zo’n camera ondersteund, is de Lenovo Phab 2 Pro. Deze telefoon is nu onderdeel van een museumbeleving in Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan. In het Detroit Institute of Arts wordt de smartphone gebruikt voor een interessente augmented-reality-beleving.

Omdat de telefoon 3D-diepte kan zien, is het een geschikt apparaat om de echte omgeving aan te passen. The Verge schrijft dat je met de telefoon bijvoorbeeld ín een sarcofaag kunt kijken om een gemummificeerd lichaam te zien. Ook kun je andere oude voorwerpen via je telefoon in hun originele staat bekijken. Bovendien biedt de tour je ook extra spelletjes en quizzen.

Daarmee mixt het museum geschiedenis en de modernste technologie in zijn ervaring. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat andere musea hier ook mee aan de slag gaan.

Deel dit artikel