Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Alle talen kunnen lezen en spreken met de Google Translate app

13-12-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-12-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je bekend met Google Translate op je computer? Weet je dan ook dat er een app is en dat deze app nog makkelijker werkt? Rusland leek mij een mooi land om de app te testen.

Ik neem je mee naar St. Petersburg en laat je zien hoe het werkt.

Wegwijs in Rusland zonder Russisch

In november ging ik een weekend naar St. Petersburg. Wat een bijzondere stad: de mensen, de mooie gebouwen, lekker eten en drinken, alleen die taal… De Russen spreken gebrekkig tot geen Engels. Ook nemen ze niet vaak de moeite om hun menukaart naar het Engels te vertalen. Gelukkig had ik Google Translate app op mijn telefoon staan (gratis voor Android en iPhone). En dat werkt als een trein.

Vertalen vanaf een foto

Google Translate gebruikt je camera om teksten te lezen. Als jij wilt weten welk gerecht er op de kaart staat, kan hij het live voor je vertalen. Je hoeft geen teksten over de typen, de app is slim genoeg om het direct te lezen en laat ‘live’ zien wat de vertaling is.
Maar waar ik later ook nog achter kwam, is dat de app naast geschreven taal, ook de gesproken taal kan vertalen. Als ik een tekst inspreek in het Nederlands, hoor ik vervolgens de tekst in het Russisch. En andersom kan het ook! Ideaal voor in de taxi, een restaurant of waar je ook bent.

google translate app

Zo werkt Google Translate

  1. Download de app voor Android of iPhone.
  2. Stel de talen in, bijvoorbeeld Russisch -> Nederlands
  3. Start de camera.
    Je ziet nu al ‘live’ vertalingen, maar de vertaling is leesbaarder als je een foto maakt.
  4. Markeer de zin of woorden waarvan je de vertaling wilt
  5. Bekijk de volledige vertaling
  6. Je kan er ook nog voor kiezen om de app jouw vertaling uit te spreken (in beide talen)

Android-gebruikers kunnen talen opslaan op hun telefoon, zodat de app in het buitenland geen data verbruikt. Voor iPhone is dit helaas niet mogelijk.

Download Google Translate gratis

download-androiddownload-app-store

Probeer de app eens, je zult echt versteld staan hoe gemakkelijk het werkt! Laat me hier onder weten in welk land jij de app gaat gebruiken of al een keer gebruikt hebt. Ik ben nieuwsgierig naar jullie ervaringen.

Deel dit artikel