T-Mobile blog Founders blog
google translate app
Overzicht Entertainment

Google Translate-app: de ideale vertaal-app?

16-08-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-08-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd een tolk in je broekzak. Dat klinkt misschien vreemd, maar het kan met de Google Translate-app. Handig om zelf woorden of zinnen te vertalen. Of om de menukaart in een restaurant in het buitenland live te vertalen met behulp van je camera. In dit blog lees je alles over deze handige vertaal-app.

Wat is Google Translate?

Google Translate is een gratis online vertaaldienst. Je kunt Google Translate gebruiken via je browser of de app. Dankzij Google Translate vertaal je (handgeschreven) tekst, foto’s en spraak in meer dan honderd talen. Dit kan via je computer, maar ook je smartphone, zoals je iPhone of Samsung.

De Google Translate-app

Met de app van Google Translate heb je altijd een vertaler bij de hand. Je kunt zelf woorden of teksten intypen om ze te vertalen, maar ook een tekst scannen via je camera. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS. En hij is nog helemaal gratis ook. Deze vertaal-app is beschikbaar in 107 talen.

App image
Google Translate
Rating starRating starRating starRating starRating star

De wereld is dichterbij dan ooit met meer dan 100 talen

Download deze app hier

Dit kan de Google Translate-app

Dankzij Google Translate begrijp je op verschillende manieren meer dan honderd talen. Je kunt typen, praten, fotograferen, bekijken, schrijven en de app ook offline gebruiken. Bekijk hier alle functies en in welke talen deze beschikbaar zijn.

Zelf woorden invoeren

Een zin vertalen van Nederlands naar Engels? Gebruik je toetsenbord en typ het woord in dat je wilt vertalen. Vertalen gaat vervolgens helemaal vanzelf. Simpel zat!

Via de camera vertalen

Onder het invulveld van de app zie je ook een cameraatje. Druk hierop en je hoeft alleen nog maar met je camera te richten op de tekst die je wilt vertalen. De Google Translate-app vertaalt dan live de tekst. Richt je je smartphone bijvoorbeeld op een tijdschrift? Dan geeft je smartphonescherm de look & feel van het tijdschrift weer, met dezelfde letters. Heel handig.

Lukt dit niet? Dan kun je gewoon via je camera de tekst markeren die je wilt vertalen. Je kunt trouwens ook foto’s van je toestel importeren en vertalen.

Via de microfoon vertalen

Vind je typen onnodig veel werk? Voor deze vertaal-app is dat geen probleem. Gebruik het microfoontje onder het invulveld. Met het microfoontje spreek je de te vertalen tekst in, waarna je de vertaling gesproken terugkrijgt. Het uitspreken gebeurt dus in de taal van jouw keuze. Een handige functie om te gebruiken als je een gesprek voert met iemand die een andere taal spreekt.

google translate app vertaal functies

Offline gebruiken

Je kunt de Google Translate-app ook offline gebruiken. Dit is een hele handige functie als je buiten Europa op reis gaat. Selecteer de taal van het land en sla deze offline op. Zo kun je zelfs op plekken waar weinig bereik is de weg vragen. Is deze functie niet aanwezig? Dan is deze taal nog niet offline beschikbaar.

Ga je binnen Europa op reis? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Met Unlimited Data van T-Mobile kun je overal waar je wilt de Google Translate-app gebruiken. Meer weten over je data in het buitenland gebruiken? In dit blog kun je meer lezen over internetten in het buitenland.  

Deel dit artikel