Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Google verbetert app voor onderwijs Google Classroom

22-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met het schooljaar weer voor de deur, is het voor scholieren en studenten weer tijd om de nodige boeken voor de dag te halen en… de juiste app te downloaden. Sinds vorig jaar is het mogelijk om met Google for Education de speciale Google Classroom app (Android | iOS) te gebruiken.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Met de app kunnen studenten en docenten elkaar op de hoogte houden van de nieuwste opdrachten, maar de app kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een toets in te leveren. Daarnaast zitten diensten als Google Drive en Google Docs er standaard in.

Google heeft zijn app nu geüpdatet, zodat ouders kunnen zien waar hun kinderen aan werken. Daarvoor kan een docent een samenvatting schrijven en die naar de ouder versturen. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor het schrijven van teksten uitgebreid. Zo kunnen docenten nu bijvoorbeeld aantekeningen maken.

Om gebruik te maken van de app moet de instelling waar je onderwijs volgt zich wel aanmelden. Op die manier krijg je namelijk een Google for Education-account. Gelukkig is er ook goed nieuws als je school daar niet aan meedoet. Google ziet virtual reality als een prima medium voor het onderwijs, door bijvoorbeeld bijzondere locaties te bezoeken voor lessen over geschiedenis of aardrijkskunde. Het heeft zijn Google Expeditions nu ook uitgebreid met extra locaties. En die die virtual reality-tours zijn ook beschikbaar voor mensen zonder toegang tot Google for Education.

Deel dit artikel